Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

24.4.2015

Äkkilähtöjä osaamiseen

Saimaan ammattiopisto Sampossa löytyy kaikille 20–50-vuotiaille ilman koulutusta oleville uusia mahdollisuuksia ammatin hankkimiseen, Nuorten aikuisten osaamisohjelma NAO ja Aikuisten osaamisperustan vahvistaminen, AO.

Nuorisotakuu tuottaa tuloksia

Saimaan ammattiopisto Sampossa on toteutettu Nuorten aikuisten osaamisohjelmaa (NAO), jossa 20–29-vuotiaille nuorille aikuisille ilman peruskoulun jälkeistä koulutusta tarjotaan uusia mahdollisuuksia kouluttautua ammattiin. Etelä-Karjalassa on liki 700 alle 30-vuotiasta vailla koulutusta. Ensimmäiset ammattiin valmistuvat NAO-opiskelijat saavat todistuksensa myynnin ammattitutkintoon valmistavasta koulutuksesta torstaina 30.4.2015. 

Äkkilähtö osaamiseen

Nuorten aikuisten osaamisohjelma on tänä vuonna saanut kaverikseen 30–50-vuotiaille aikuisille tarkoitetun Aikuisten osaamisperustan vahvistaminen, AO-ohjelman. Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimiston tilastoissa maakunnastamme löytyy noin 2500 NAO ja AO-kohderyhmään lukeutuvaa 20–50-vuotiasta vailla toisen asteen tutkintoa olevaa työnhakijaa.

Syksyllä on alkamassa useita eri alojen koulutuksia. NAO- ja AO-ohjelmat esittelevät näitä äkkilähtöjä, käytännönläheisiä opiskeluvaihtoehtoja, kevään ja kesän aikana erilaisissa tapahtumissa Lappeenrannassa ja Imatralla. Oman matkalippunsa opintoihin voi hakea myös NAO- ja AO-info-iltapäivistä, joita pidetään toukokuun aikana joka tiistai klo 14–16 osoitteessa Armilankatu 40, Lappeenranta (5.5., 12.5., 19.5. ja 26.5.).

- - - - - -
Nuorten aikuisten osaamisohjelma NAO ja Aikuisten osaamisperustan vahvistaminen AO ovat opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamia ohjelmia.

Nuorten aikuisten osaamisohjelma on osa opetus- ja kulttuuriministeriön nuorisotakuuta. Osaamisohjelmassa lisätään opintoihin hakeutumista sekä opintojen aikaista neuvontaa ja ohjausta. Osaamisohjelmaan on valtakunnallisesti varattu 183 miljoonaa euroa vuosille 2013–2016. Tänä aikana ohjelmalla tavoitellaan 36.000 koulutuksen aloittajaa.  

Aikuisten osaamisperustan vahvistaminen on opetus- ja kulttuuriministeriön käynnistämä ohjelma, johon on päätetty osoittaa 20 miljoonaa euroa vuosille 2014–2015 aikuisten osaamisperustan vahvistamiseksi. Tavoitteena on edistää vailla toisen asteen tutkintoa olevien aikuisten edellytyksiä vastata muuttuvien työmarkkinoiden osaamistarpeisiin ja edesauttaa kohderyhmän mahdollisuuksia oman osaamisensa kasvattamiseen.

Lisätietoja:


Palaa otsikoihin