Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

9.12.2021 12.26

Aloittaneiden opiskelijoiden palautteet Sampossa positiivisia

Saimaan ammattiopisto Sampon opiskelijoilta kerätään vuosittain palautteet aloittavilta ja päättäviltä opiskelijoilta koulutuksen laadun ja vaikuttavuuden arviointia varten. Kuluneen syksyn palaute uusilta opiskelijoilta oli pääosin erittäin positiivista. Palautteiden keskiarvo oli 4,2 asteikolla 1–5. Noin puolet uusista opiskelijoista vastasi kyselyyn.

Lähes kaikki kokivat kuuluvansa opiskeluyhteisöönsä (4,4), ja opiskeluympäristö koettiin turvalliseksi (4,6). ”Kanssani selvitettiin, tarvitsenko tukea opinnoissani” -väittämän vastaus oli 4,3. Saman arvosanan sai väittämä ”Aikaisemmat opintoni, työkokemuksen ja muu osaamiseni selvitettiin monipuolisesti”. Kiusaamiseen, syrjintään tai häirintään puuttuminen arvioitiin 3,8:lla. 

Kaiken kaikkiaan tyytyväisyyttä opintojen aloitusvaiheessa arvioitiin arvosanalla 4,3.

Opiskelijoilta kysyttiin myös, suosittelevatko he Sampoa oppilaitoksena, ja vastaus asteikolla 1–10 oli 8,3.

Palautteesta saatavia tuloksia hyödynnetään koulutuksen laadun seurannassa ja toiminnan kehittämisessä. Osaa palautteesta käytetään ammatillisen koulutuksen rahoituslain mukaisena perusteena koulutuksen järjestäjien vaikuttavuusrahoituksen laskennassa. Saadun palautteen lisäksi myös vastausaste vaikuttaa saatavaan rahoitukseen.

Lisätietoja: rehtori Antti Lehmusvaara, p. 040 501 4244, antti.lehmusvaara@edusampo.fi



Palaa otsikoihin