Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

23.3.2022 9.46

Ammatillisen koulutuksen opiskelupaikkoja on jatkuvassa haussa

Saimaan ammattiopisto Sampon jatkuva haku on auki kaikille peruskoulun suorittaneille ikää ja koulutustaustaa katsomatta. Jatkuvan haun koulutustarjonta on laajimmillaan juuri nyt.

Jatkuvassa haussa voi hakea myös, jos henkilöllä on jo aiempi peruskoulun jälkeinen tutkinto tai työssä kertynyttä osaamista. Myös yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa jääneet sekä oppisopimuksesta kiinnostuneet voivat hyödyntää jatkuvaa hakua.

Peruskoulun päättävät ja äskettäin päättäneet nuoret hakivat valtakunnallisessa yhteishaussa, joka päättyi 22.3.2022.

Ammatilliseen koulutukseen voi hakeutua suorittamaan koko tutkinnon: perustutkinto, ammattitutkinto tai erikoisammattitutkinto. Mikäli hakijalla on tarve vain jonkin tutkinnonosan sisällölle, hän voi suorittaa ainoastaan sen tai yhdistellä eri tutkinnonosia. 

Hakeutuminen on pääasiassa jatkuvaa, ja opinnot voi aloittaa joustavasti aina, kun ryhmissä on tilaa. Hakijat kutsutaan haastatteluun ja tarvittaessa arvioidaan soveltuvuus alalle. 

Uraopinto-ohjaajilta apua

Sampon uraopinto-ohjaajat auttavat hakijoita. He kertovat eri koulutusaloista ja opintojen toteutuksesta sekä neuvovat erilaisista tukimuodoista ja käytännön hakeutumisesta. Myös koulutuksen jälkeisistä jatko-opinto- ja työllistymismahdollisuuksista saa vinkkiä uraopinto-ohjaajilta. Yhteystiedot löytyvät täältä: www.edusampo.fi/uraopot

Koulutustarjonnasta  ja koulutukseen hakeutumisesta löytyy lisätietoja http://www.edusampo.fi/haussanyt -sivulta. 

 


Palaa otsikoihin