Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

19.9.2018

Ammatillisen koulutuksen vuosittainen ajankohtaisseminaari Lappeenrannassa 13.–14.11.2018

Ammatillisen koulutuksen valtakunnallinen seminaari järjestetään Lappeenrannassa 13.–14.11.2018. Tilaisuuden järjestävät opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus, Saimaan ammattiopisto Sampo ja Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry. Seminaariin odotetaan 300-400 osallistujaa eri puolilta Suomea.

Ammatillinen koulutus on uudistunut kokonaisvaltaisesti tämän vuoden alussa, ja seminaarissa käsitellään ammatillisen koulutuksen tulevaisuutta, muutostrendejä ja vetovoimaa.

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen jakaa ammatillisen koulutuksen laatupalkinnon. Lisäksi puhujina kaksipäiväisessä tilaisuudessa nähdään muun muassa ylijohtaja Mika Tammilehto opetus- ja kulttuuriministeriöstä ja johtaja Anni Miettunen Opetushallituksesta. Videotervehdyksellä mukana on myös Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen

Yrityselämän puheenvuoroja käyttävät toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen Suomen Yrittäjistä ja kauppakeskuspäällikkö Jukka Nieminen kauppakeskus Iso-Kristiinasta Lappeenrannasta.

Uusiutuvista energioista puhuvat muun muassa professori Jarmo Partanen Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta, director Teemu Lindberg UPM:ltä sekä lehtori Mikko Kojo Saimaan ammattiopisto Samposta. 

Professori Juha Väätänen Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta puhuu Venäjän kaupan muutoksesta ja sen vaikutuksesta koulutuksessa.

Ammatillisen koulutuksen vetovoimaa on kirkastettu ”Väylät auki” -viestinnällä. Siitä seminaarissa kertovat julkkiskokki Pipsa Hurmerinta sekä verkkotiedottaja Hanna-Mari Bennick Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry:stä.

Liitteenä seminaarin ohjelma, #myöyhes 

Aika               13.–14.11.2018

Paikka           Lappeenrannan kaupungintalo, Lappeenranta-sali, Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta

 

Lisätietoja:


Palaa otsikoihin