Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

16.1.2015

Biotalouskilpailu opiskelijoille, opettajille ja vanhemmille

Kansainvälinen biotaloushanke (EBBEY) järjestää biotalousteemaan liittyen kilpailun toisen asteen ammatillisille opiskelijoille, heidän opettajilleen sekä vanhemmilleen.

Liitteenä olevasta materiaalista löydät ohjeet, miten kilpailuun osallistutaan:

- info

- esite

- rekisteröinti

Ilmoittautuminen viimeistään 31.1.2015 osoitteeseen: Sedu Aikuiskoulutus, Pirita Yliaho, Ilmajoentie 525, 60800 Ilmajoki, pirita.yliaho@sedu.fi, puh. 040 830 2328.

Ilmoittautumiseen tarvitaan vain tieto, että halutaan olla mukana tässä kilpailussa. Siis sen kummempaa tuotosta ei tarvitse olla vielä valmiina! Pirita Yliaho antaa myös lisätietoja tarvittaessa.

* * * * * * * * *
Alla on EBBEY-hankkeen hallinnoijien tervehdys ja saatekirje kilpailusta:

Hyvä koulunne edustaja,

Olemme toteuttaneet viime vuoden alusta lähtien eurooppalaista EU-biotaloushanketta nimeltään EBBEY (=Entering to Biobased Economy). Hanke tähtää uusiin ideoihin kohti kestävämpää kierrätystaloutta. Biotalous tulee olemaan 2100-luvulla yhtä tärkeässä asemassa, kuin fossiilipohjaisiin polttoaineisiin perustuva talous oli 2000-luvulla. Mutta ovatko luonnonvara-alan ammatilliset oppilaitokset todella joka puolella Eurooppaa jo tuossa kehityksessä mukana? Hankkeemme tähtää kehittämään oppimateriaaleja ja antamaan virikkeitä Euroopan toisen asteen ammatillisille oppilaitoksille osallistamalla niitä tähän tärkeään kehitykseen.

Yksi toimintatavoistamme on kutsua oppilaat kilpailuun. Tässä biotalouskilpailussa oppilaat voivat tuottaa omia ideoitaan biotaloudesta. Otsikko tähän kilpailuun on: “Biotalous - mitä se on sinulle?”.  Kilpailun lopuksi kansainvälinen tuomaristo valitsee kaikista osallistuneista omaperäisimmän osuuden voittajaksi ja kutsuu heidät; oppilaan ja hänen opettajansa hankkeen loppukokoukseen Luxemburgiin vuoden 2015 lopussa. Siellä voittajat saavat esittää oman tuotoksensa.

Selittääksemme tätä kilpailua tarkemmin olemme tehneet julisteen, esitteen ja rekisteröintilomakkeen. Ne ovat saatavilla hankkeemme yhteistyökumppaneilta (tämän sähköpostin liitteinä).

Me suosittelemme lämpimästi tätä eurooppalaista kilpailua. Me uskomme, että se on hyvä tapa esitellä biotalousteemaa opettajillenne, oppilaillenne ja heidän vanhemmilleen.

Sähköpostin liitteissä hankkeemme suomalaiset kumppanimme selvittävät, kuinka kilpailu toteutetaan maassanne. Olisi hienoa, jos suhtaudutte positiivisesti heidän kutsuunsa. He ovat valmiina antamaan lisätietoja jatkossa.

Ystävällisin terveisin,
Elke Halm ja Hans Blankestijn
(kansainvälisen tuomariston jäsenet)

Terveisin EBBEY-hankkeen Suomen yhteistyökumppani:
Pirita Yliaho
Kouluttaja
Sedu Aikuiskoulutus
Ilmajoentie 525, 60800 Ilmajoki
puh 040 830 2328
pirita.yliaho@sedu.fi


Palaa otsikoihin