Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

11.5.2023 14.15

Duuniseteli on hyödyksi työntekijälle ja työnantajalle

Eteläkarjalaisten alle 30-vuotiaiden nuorten työllistymisen tueksi kehitetty Duuniseteli on jälleen haussa 12.5. - 18.6.2023.


Duunisetelin tarkoituksena on tukea ammattiin valmistuvien nuorten työllistymistä: palkatessaan nuoren, jolta löytyy seteli taskusta, työnantaja saa 1500 euron arvoisen tuen, käytettäväksi nuoren palkkakuluihin.

Saimaan ammattiopisto Samposta kesäkuussa 2022 talotekniikan perustutkinnosta valmistunut Sami Jurva (20) haki Duuniseteliä, kun kuuli siitä koulun kautta. Setelin hakeminen oli helppoa ja myös työpaikka löytyi nopeasti valmistumisen jälkeen.

- Ei mennyt kauaa, kun pääsinkin jo töihin, Sami kertoo.

Vastavalmistuneelle Duuniseteli on kätevä lisä työnhaun helpottamiseksi ja myös Sami koki Duunisetelin hyödylliseksi.

- Tosi hyvä mahdollisuus ja mielestäni helpotti työnhakua! Tässä voittaa molemmat, hakija ja yrittäjä.

Samin palkannut Imatran Kylmäpalvelu Oy saikin kaksi kärpästä yhdellä iskulla, valmistuneen opiskelijan tuoreen ammattitaidon sekä palkkatuen. Työnantajan näkökulmasta kokemus oli myös positiivinen ja Duuniseteli vaikutti osaltaan nuoren palkkaamispäätökseen.

-  Kannusti kyllä palkkaamiseen ja voin lämpimästi suositella muillekin yrittäjille, jos osuu kohdalle, yrityksestä kommentoidaan.

Sami suorittaa parhaillaan asepalvelusta ja palaa armeijan jälkeen työnantajalle oppisopimuksen merkeissä töihin sekä suorittamaan ammattitutkintoa. Hän suosittelisi Duunisetelin hyödyntämistä muillekin ammattiin valmistuville.

-  Hakeminen oli tosi helppoa ja tarvittaessa Ohjaamosta sai neuvoja!

Duuniseteli lyhyesti:

  • Duuniseteli on kuntien, Ohjaamoiden ja Saimaan ammattiopisto Sampon yhteistyössä kehittämä 1500 euron arvoinen tuki alle 30-vuotiaan nuorten työllistymisen edistämiseksi
  • Tuki maksetaan työnantajalle ja se on käytettävä nuoren palkkauksesta aiheutuviin kustannuksiin
  • Rahoittajana toimii eteläkarjalaisia kuntia
  • Vuoden 2023 toisessa haussa seteleitä ovat mukana jakamassa Lappeenranta, Imatra, Rautjärvi, Ruokolahti, Parikkala, Lemi ja Savitaipale.
  • Nuori voi hakea Duuniseteliä, jos hänen kotikuntansa on jokin haussa mukana olevista kunnista
  • Duuniseteliä voi hakea neljä kertaa vuodessa, kevään toinen haku on 12.5. - 18.6.2023
  • Lisätietoja: lappeenranta.fi/duuniseteli ja imatra.fi/duuniseteli

Juttua päivitetty 11.5.2023: Lisätty kevään toisen hakuajan tiedot.


Palaa otsikoihin