Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

9.5.2019

Elintarvikeala tutuksi -koulutus alkoi Sampossa

Elintarvikeala tutuksi -koulutus alkoi 2.5.2019 Sampossa. Se on TE-toimiston työvoimapoliittista koulutusta ja tarkoitettu elintarvikealasta kiinnostuneille työttömille tai työttömyysuhan alaisille henkilöille.

Koulutuksen järjestää Edusampo Oy, ja se järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Etelä-Karjalassa. 

Koulutuksen aikana tutustutaan elintarvikealan teollisuuden toimialoihin ja niiden työtehtäviin sekä elintarvikekaupan tehtäviin. Työtehtävinä voivat olla esim. tuotteiden valmistus, niiden pakkaaminen ja hyllyttäminen sekä asiakaspalvelu kaupan elintarvikeosastolla. Koulutuksen aikana sparrataan myös työnhakua ja urasuunnittelua.

Koulutuksen yritysvierailut alkoivat Lanmännen Unibake Joutsenon tehtaalla. Ryhmä kävi tutustumassa myös Imatran seudun konditoria- ja leipomoalan yrityksiin Leipomo Toivosella, Konditoria Miiliassa, Kakkukulmassa ja Juhla- ja Pitopalvelu Elmassa.

Vierailukohteissa yrittäjät kertoivat mielenkiintoisia tarinoita mm. siitä ”kuinka minusta tuli yrittäjä”. Lisäksi ryhmälle kerrottiin, mitä työtehtäviä ja osaamista vaaditaan näiden yritysten työtehtävissä. Koulutus jatkuu mm. leipomotuotteiden valmistuksella ja perehtymällä hygieniavaatimuksiin.

Lähiopetusta ammattiopistolla on toukokuun loppuun asti, ja tämän jälkeen opiskelijat perehtyvät elintarvikealan työtehtäviin eri yrityksissä sekä elintarvikealan kaupoissa ja kahviloissa kesä- ja heinäkuun ajan. 

Ryhmän vastuukouluttajana toimii lehtori Markku Vengasaho.

Elintarvikeala tutuksix
Yritysvierailuilla kuullaan mielenkiintoisia tarinoita elintarvikealasta.


Palaa otsikoihin