Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

10.10.2017

Emeliina Papinniemen matka maailman nuorten kärkikondiittoreihin huipentuu

Suomen ammattitaitomaajoukkueen matka kohti Abu Dhabia on alkanut.

Leipuri-kondiittori Emeliina Papinniemen (21) matka kohti Abu Dhabin World Skills -kilpailuja on alkanut. Hän lentää Suomen ammattitaitomaajoukkueen kanssa paikalle tänään tiistaina 10. lokakuuta.

Suomen ammattitaitomaajoukkueessa kilpailee 27 nuorta osaajaa, 24:ssä eri lajissa. Ammattitaidon MM-kilpailut World Skills Competition alkaa Abu Dhabissa 14.10.10.2017 ja päättyy 19.10.2017.

Imatralaislähtöistä Papinniemeä valmentamaan lähtevät lehtorit Markku Vengasaho Saimaan ammattiopistosta Lappeenrannasta ja Outi Nieminen Koulutuskeskus Salpauksesta Lahdesta. Vengasaho toimii valtakunnallisen kondiittori-lajin lajipäällikkönä. Nieminen on lajin ekspertti ja kuuluu kilpailun tuomaristoon.

Viimeisen vuoden aikana Papinniemi on osallistunut noin 20:een valmentautumistilaisuuteen eri puolilla Suomea ja elokuussa kansainväliseen koulutustilaisuuteen Qatarissa.

Abu Dhabissa kondiittorilajin teemana on katutaide ja graffiti. Kilpailijoiden tulee valmistaa mm. 75-100 cm korkea suklaataitotyö eri tekniikoita käyttäen ja lisäksi suklaapatukoita, marsipaanihahmoja ja kakkuja.

Papinniemi suorittaa kondiittorin kisällitutkintoa oppisopimuksella Saimaan ammattiopisto Sampossa. Hän työskentelee kondiittorin tehtävissä MBakery Oy:ssä Turussa ja valmistui leipuri-kondiittoriksi Saimaan ammattiopisto Samposta Lappeenrannasta vuonna 2015. Samana keväänä hän voitti Taitaja-kilpailussa oman lajinsa ja hänet valittiin Taitajien Taitajaksi. Vuosi sitten hän oli mukana Saksassa kokkiolympialaisissa saavuttamassa Suomen kokkimaajoukkueelle hopeaa.

Tarvikelähetys lähti matkaan jo aiemmin, nyt itse kilpailija. Markku Vengasaho (vas.), Emeliina Papinniemi ja Outi Nieminen odottavat innolla kisan alkamista.

Kilpailun kulkua voi seurata seuraavilla sivustoilla:


Palaa otsikoihin