Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

19.10.2017

Emeliina Papinniemi on maailmanmestari

Emeliina Papinniemi voitti MM-kultaa kondiittorilajissa WorldSkills Competition -kilpailuissa Abu Dhabissa.

Torstaina 19.10.2017 päättyneissä ammattitaidon maailmanmestaruuskisoissa Emeliina Papinniemi voitti oman kondiittorilajinsa maailmanmestaruuskultaa. Lisäksi hän sai parhaat pisteet kaikista suomalaiskilpailijoista ja hänet palkittiin Best of Nation -tittelillä.

Emeliinaa ovat valmentaneet lehtori, lajipäällikkö Markku Vengasaho Samposta ja lajin eksperttinä toiminut lehtori Outi Nieminen Koulutuskeskus Salpauksesta Lahdesta. Lisäksi häntä ovat valmentaneet ja tukeneet Suomen huippukondiittorit ja yhteistyöyritykset.

Emeliina valmistui leipuri-kondiittoriksi Samposta vuonna 2015. Samana keväänä hän voitti Taitaja-kilpailussa oman lajinsa ja hänet valittiin Taitajien Taitajaksi. Vuosi sitten hän oli mukana Saksassa kokkiolympialaisissa saavuttamassa Suomen kokkimaajoukkueelle hopeaa. Hän suorittaa Sampossa kondiittorin kisällitutkintoa oppisopimuksella ja työskentelee kondiittorina MBakery Oy:ssä Turussa.

Sampo onnittelee lämpimästi Emeliinaa ja kiittää Markkua hyvästä valmennustyöstä. Olemme ylpeitä kasvatistamme!

Suomen joukkueen mitalisaalis oli hyvä: kolme kultaa ja yksi hopea. Suomen joukkueeseen kuului 27 nuorta, jotka osallistuivat yhteensä 24 lajiin. Yhteensä WorldSkills-kilpailuun osallistui 1255 nuorta ammattilaista 58 maasta. 

Lue lisää: https://www.epressi.com/tiedotteet/koulutus/worldskills-abu-dhabi-2017-suomelle-kolme-kultaa-ja-yksi-hopea.html#.Weju6HYinZk.facebook


Palaa otsikoihin