Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

7.5.2015

Emeliina Papinniemi valittiin Taitajien Taitajaksi 2015

Sampon opiskelijat saivat neljä mitalia Taitaja2015-kilpailussa.

Lisäksi kondiittorilajin voittanut Emeliina Papinniemi valittiin Taitajien Taitajaksi 2015. Emeliina sai vuodeksi käyttöönsä Viking Linen sponsoroiman upouuden, punaisen VW Golf -henkilöauton.

Kilpailun juryn mukaan Emeliina Papinniemi on innostunut omasta ammatistaan, mikä näkyy hänen työskentelyssään. Hän arvostaa käden taitoja, ja hänestä huokuu intohimo omaa ammattiaan kohtaan. Hän hallitsee monipuolisesti alan eri prosesseja sekä työskentelee taloudellisesti ja kunnianhimoisesti.

Valintakriteereissä painoi myös Papinniemen ylpeys omasta osaamisestaan ja omasta ammatistaan sekä ammatillisesta koulutuksestaan ja positiivinen luonne. Hän on opintojensa aikana vahvistanut ammattitaitoaan suorittamalla perustutkinnon lisäksi osaa kondiittorin ammattitutkinnosta.

Skills Finland ry:n nimeämä jury valitsee Taitajien Taitajan vuosittain Taitaja-kilpailujen lajikohtaisten voittajien joukosta.

Skills Finlandin kanssa tekemässään yhteistyösopimuksessa Taitajien Taitaja sitoutuu edustamaan Skills Finland ry:tä ja edistämään näitä tavoitteita. Opetus- ja kulttuuriministeriön johtaja Mika Tammilehto ja Viking Linen aluepäällikkö Riikka Suurkaulio julkistivat Taitajien Taitaja 2015-palkinnon saajan ammattitaitokilpailujen päätöstilaisuudessa torstaina 7.5.2015.

Emeliina upouuden autonsa kanssa

Sampon opiskelijat menestyivät hyvin Taitaja-kisoissa

Sampon opiskelijat saivat Taitaja2015-kilpailussa kaksi kultaista, yhden hopeisen ja yhden pronssisen mitalin Turussa torstaina 7.5.2015.

Kondiittorilajissa Emeliina Papinniemi voitti, ja Reetta Taina tuli toiseksi. Anselmi Kaisanlahti puolestaan voitti huonekalupuuseppälajin, ja levy ja hitsaus -lajissa Julian Kehrävuo saavutti pronssimitalin.

Muut kilpailijat Taitaja2015:ssä olivat Severi Niiranen, huonekalupuuseppälajissa kahdeksantena, Rowin Abels ja Juuso Junni, koneenasennus ja kunnossapito -parikilpailun kuudentena ja Saku Hämäläinen, sähköasennuksessa seitsemäntenä.

Koko joukkue huoltajineen iloitsee menestyksestä.

Taitaja-kilpailu on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen tapahtuma. Sen tavoitteena on mm. tehdä tunnetuksi ammatillista koulutusta sekä edistää työelämän ja ammatillisen koulutuksen yhteistyötä. Kilpailuissa alle 20-vuotiaat ammatillisessa koulutuksessa olevat nuoret ratkovat yli 40 ammattitaitolajin Suomen mestaruudet. Finaalissa kilpailee yli 450 oman alansa osaajaa, ja kilpailupaikalle saapuu kymmeniä tuhansia katsojia.

Lisää Emeliinan kuvia ja Taitaja-tunnelmia löytyy täältä: http://skillsfinland.kuvat.fi/kuvat/Taitaja2015/P%C3%A4%C3%A4tt%C3%A4j%C3%A4iset+ja+palkintojenjako/Taitajien+Taitaja+2015/


Palaa otsikoihin