Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

13.6.2017

Etelä-Karjalan koulutuskuntayhtymälle esitetään myönnettäväksi metsäkoneenkuljetuksen koulutuksen järjestämislupa

Opetus- ja kulttuuriministeriön virkamiehet esittävät Etelä-Karjalan koulutuskuntayhtymän uutta järjestämislupaa laajennettavaksi 1.8.2018 alkaen metsäalan perustutkinnon koulutuksen osalta niin, että koulutuksen järjestäjällä olisi oikeus järjestää myös metsäkoneenkuljetuksen osaamisalan koulutusta.

Metsäkoneenkuljetuksen opetus kuntayhtymässä on tällä hetkellä järjestetty niin, että Tam­pe­reen kaupunki on kou­lu­tuk­sen järjestäjä, ja koulutus tapahtuu mak­sul­li­se­na pal­ve­lu­toi­min­ta­na kuntayhtymän toi­mes­ta Saimaan ammattiopisto Sampon Ruokolahden opetus­pis­tees­sä. Noin 50 metsäalan opiskelijaa on Tampereen seudun ammattiopisto Tredun opiskelijoita.

Uuden järjestämisluvan myötä kou­lu­tus­kun­ta­yh­ty­mä saisi ta­lou­del­li­set resurssit täysimääräisinä valtionosuuksina käyttöönsä, mikä turvaisi koulutuksen toimintaa ja kehittämistä. Kaakkois-Suomi on Euroopan merkittävin met­sä­teol­li­suus­kes­kit­ty­mä,

Opetusministeriön virkamiesten esitys siirtyy päätettäväksi syksyllä, jolloin ministeriö myöntää uuden ammatillisen koulutuksen lainsäädännön mukaiset järjestämisluvat koulutuksen järjestäjille. Järjestämisluvat tulevat voimaan 1.1.2018.

 

Lisätietoja: kuntayhtymän johtaja, rehtori Antti Lehmusvaara, p. 040 501 4244, antti.lehmusvaara(at)edusampo.fi


Palaa otsikoihin