Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

4.12.2020 10.30

Grande Finale -päätösseminaari 8. joulukuuta huipentaa oppimisympäristöjen kehittämishankkeen

Saimaan ammattiopisto Sampossa on viimeiset kaksi vuotta ollut käynnissä suuri oppimisympäristöjen kehittämishanke. Grande Finale -päätösseminaari 8. joulukuuta klo 12 esittelee Y3 Kampus -hankkeen aikana kehitettyjä oppimisympäristöjä.

Katso seminaarin tallenne

SampoMobiili ja tieto- ja viestintätekniikan opiskelijat tarjosivat digitukea Savitaipaleella 23. syyskuuta 2020.

– Ammatillisen koulutuksen tehtävänä on varmistaa, että opiskelijat saavat vankan ammattiosaamisen ja hyvät perustaidot työtä, elämää ja elinikäistä oppimista varten. Opiskelijat tarvitsevat oppimisen tueksi paitsi fyysisiä oppimisympäristöjä, myös oppimista tukevia menetelmiä ja välineitä, hankkeen projektipäällikkö Päivi Ovaska kertoo.

Y3 Kampus -hankkeessa Sampon koulutusalat ovat kehittäneet yrittäjämäistä toimintaa ja työelämälähtöisiä oppimisympäristöjä. Sampoon on muun muassa hankittu liikkuvia palveluita tarjoava SampoMobiili, ikäihmisten liikuntaohjaukseen käytettäviä humanoidirobotteja sekä kone- ja tuotantotekniikan alalle solutuotanto- ja hitsausrobotit.

Työelämälähtöisyys on keskeinen oppimisympäristöjen kehittämistä ohjannut tekijä.

– Oppilaitosten omilla oppimisympäristöillä on tärkeä merkitys osaamisen perustan luomisessa, työelämässä tapahtuvan oppimisen tukemisessa sekä tulevaisuuden taitojen edistämisessä, Ovaska sanoo.

Tiistaina 8. joulukuuta tehty kehitystyö huipentuu Grande Finale -päätösseminaariin.  Tapahtumassa Sampon opettajat ja opiskelijat kertovat kehitetyistä oppimisympäristöistä sekä oppimisympäristöjen vaikutuksista oppimiseen ja opetukseen.

Yleisö voi seurata seminaaria Teamsissa ti 8.12. klo 12.00-14.30.  Liity kokoukseen napsauttamalla tätä. Myös puhujat osallistuvat tapahtumaan etäyhteydellä.

Y3 Kampus on tammikuussa 2019 alkanut kaksivuotinen hanke, jota rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Lisätiedot:
Päivi Ovaska, projektipäällikkö
paivi.ovaska@edusampo.fi
040 670 0168

Y3 Kampus - Yksilöllisiä oppimispolkuja, Yrittäjämäistä toimintaa ja Yhdessä tekemistä - hankkeen tavoitteena on luoda oppimisympäristöjä, jotka lisäävät ammatillisen koulutuksen vetovoimaa, huomioivat opiskelijoiden yksilölliset ja yhteisölliset tarpeet, mahdollistavat ajasta ja paikasta riippumattoman osaamisen kehittämisen sekä vastaa toimintaympäristön muutosten tuomiin mahdollisuuksiin. Hanketta rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö osana ammatillisen koulutuksen strategiarahoitusta. Ammatillisen koulutuksen strategiarahoituksen tarkoituksena on tukea ja ohjata ammatillisen koulutuksen järjestäjiä toimintansa kehittämisessä ja uudistamisessa koulutuspoliittisten tavoitteiden mukaisesti.



Palaa otsikoihin