Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

18.9.2020

Helppoa ja hyvää kalaruokaa kaupan palvelutiskeihin – Sampon Kalapäivillä syvennytään kalan kokkaamiseen

Kala on mainio raaka-aine, jota tulisi syödä vähintään kaksi kertaa viikossa. Saimaan ammattiopisto Sampon Kalapäivillä kauppojen palvelutiskien työntekijät perehtyvät kalaruokien valmistamiseen.

Mikko Pakola työskentelee Garden by Olo -ravintolan pääkokkina.

Kalapäivien kouluttajaksi saapuu huippuosaaja: kokkimaajoukkueessa kilpaileva ja helsinkiläisen Garden by Olo -ravintolan pääkokkina työskentelevä Mikko Pakola.

– Kalapäivillä valmistetaan kalaruokien klassikoita ja kokeillaan muutamia modernin ruuanvalmistuksen kikkoja kalalle. Käsittelemme kokonaista kalaa, ja valmistamme kotimaisia ja lähimerien kaloja erilaisilla helpoilla ja mielenkiintoisilla tavoilla, Pakola sanoo.

Palvelutiskien työntekijöiden ohella Kalapäiville osallistuu Päivittäistavarakauppa tutuksi -koulutuksen opiskelijoita.

– Ideana on, että saisimme Etelä-Karjalaan uusia ideoita, kuinka tehdä helppoa ja hyvää ruokaa kaupan palvelutiskeille, lehtori Markku Vengasaho kertoo.

Kalapäivät järjestetään 21.–22. syyskuuta klo 8-16 Saimaan ammattiopisto Sampon keittiössä Lappeenrannassa. Koulutus on osa Nostava-hanketta, joka kehittää Etelä-Karjalan elintarvike- ja ravintola-alan osaajien erikoisosaamista.  


Seuraavan koulutuksen Nostava-hanke järjestää ensi kuussa. Hotelli Kämpin ravintolassa työskentelevä Guilherme Guise pitää jälkiruoka- ja leivontakurssin Sampossa 30.–31. lokakuuta.


Lisätiedot:

Markku Vengasaho
Lehtori
markku.vengasaho@edusampo.fi
040 552 8534


Palaa otsikoihin