Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

22.11.2021 9.29

HiusSampo muutti keskustaan – avajaisissa tarjolla pikakampauksia ja tarjouksia

HiusSampo, eli Saimaan ammattiopiston hiusalan oppimisympäristö, on muuttanut uusiin tiloihin Kauppakeskus Oprin toiseen kerrokseen. Avajaisia vietetään torstaina ja perjantaina 25. - 26.11.2021. Tilat valmistuivat jo alkuvuodesta 2021, mutta koronan vuoksi avajaisia päästään viettämään vasta nyt. Aiemmin HiusSampo sijaitsi ammattiopiston yhteydessä Pohjolankadulla, mutta koska tilat sijaitsivat purettavassa vanhassa osassa, hiusalalle oli etsittävä uusi kotipesä.

Vuodesta 2010 Sampossa hiusalan opettajana työskennellyt Johanna Ukkonen on silminnähden tyytyväinen HiusSampon uusiin tiloihin.

- Uusi tila on keskellä kaupunkia, jolloin se on myös helpommin saavutettava. Uskon, että saamme uuden sijainnin ansiosta myös uusia asiakkaita. Keskustassa olevat tilat nostattavat varmasti imagoakin, Ukkonen pohtii.

Johanna Ukkonen (oik.) opastaa Sofia varista (vas.) asiakkaan parran muotoilussa.

Kampaamopalveluita joka lähtöön

Uusista tiloista löytyy kampaamo, eli asiakaspalvelutila, sekä harjoitustila, teoriatila, pukuhuoneet ja keittiö. Opiskelijoita tiloissa on yhteensä 60, joskin osa opiskelijoista on aina suorittamassa työssäoppimista.

- Opinnot rytmittyvät siten, että ensin käydään opiskeltavasta asiasta teoriaopintoja, sen jälkeen harjoitellaan harjoituspäällä, sitten tehdään harjoitustyö jollekin tutulle ja lopulta edetään aitojen asiakastilanteiden pariin, Ukkonen kertoo.

HiusSampo tarjoaa kaikkia tavanomaisen kampaamon palveluita ja tuotteita.

- Ensimmäisen vuoden opiskelijat eivät tietenkään tee vielä vaativimpia töitä, vaan he aloittavat tasausleikkauksilla ja hiusten hoitokäsittelyillä. Kolmannen vuoden opiskelijat pystyvät tekemään kaikkia vaativiakin töitä, kuten värjäyksiä ja permanentteja, Ukkonen valaisee.

Asiakastyö ei enää jännitä

Hiusalalla opiskeleva Sofia Varis hehkuttaa uusia tiloja varauksetta.

- Meillä on nyt aivan loistavat tilat! Täällä on paljon enemmän tilaa, asiakaspalvelutila on parempi ja meillä on oma keittiökin, Varis iloitsee.

Kolmatta vuotta opiskelevan Variksen opintoihin kuuluu paljon asiakastyötä. Asiakastyö ei enää jännitä, vaikka Varis tietääkin, että monelle asiakkaalle hiukset ovat todella tärkeä asia ja pienikin virhe voisi olla suuri harmi asiakkaalle.

- Kyllähän se aluksi vähän jännitti, mutta opinnoissa edetään järkevässä tahdissa ja itsevarmuus kasvaa koko ajan. Ja opettajat ovat koko ajan täällä opastamassa, Varis kertoo.

Sofia Varis pitää kampaajan työssä erityisesti värjäyksistä.

HiusSampossa kasvaa itsevarmaksi kampaajaksi

Hyvä kampaaja onkin Variksen mielestä itsevarma. Muita hyviä ominaisuuksia Variksen mielestä on tekninen taitavuus ja hyvät asiakaspalvelutaidot.

- Kun asiakas istahtaa kampaajan tuoliin, hänellä pitäisi olla hyvä ja rento olo. Vähän niin kuin vanhalle tutulle tulisi, Varis pohtii.

Tällä hetkellä Variksen opintoihin kuuluu myös oman yrityksen suunnittelu, mutta ainakaan tällä hetkellä Varis ei haaveile omasta yrityksestä.

- Unelmatyöpaikkani olisi Parturi-kampaamo Sariannassa, jossa olen ollut myös työssä oppimassa, Varis kertoo.

HiusSampon avajaisten ohjelmassa on tuotekampanjoita, arvonta sekä non stop -palveluita, kuten pikakampauksia, hiustenpesua ja meikkauksia. Torstaina tarjolla on kahvia ja pullaa ja perjantaina 70:lle ensimmäiselle on varattu kakkukahvit. Variksen voi tavata avajaisissa tekemässä meikkauksia asiakkaille.

- Olen pienestä asti tykännyt laittaa hiuksia. Olisin alun perin kuitenkin halunnut kynsiteknikoksi ja kosmetologiksi, mutta koska koulutusta ei järjestetty Lappeenrannassa,  päätin hakea hiusalalle. Ja olen nyt kyllä omalla alallani, Varis hymyilee.


Palaa otsikoihin