Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

24.2.2016

Hoitoalan korkeakouluopiskelijat ohjasivat opisto-opiskelijoita

Saimaan ammattiopisto Sampo ja Saimaan ammattikorkeakoulu järjestivät yhteisen koulutuspäivän sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille maanantaina 22.2.2016 Lappeenrannassa.

Päivän aikana fysioterapeutti- ja toimintaterapeuttiopiskelijat kouluttivat ja opastivat kuntoutuksen osaamisalan lähihoitajaopiskelijoita. He neuvoivat muun muassa, miten ikääntyneiden ja lonkka- tai polviproteesia käyttävien toimintakykyä arvioidaan ja harjoitetaan arjessa. Myös kotihoidon asiakkaiden auttamiseen, aktivoimisen ja toimintakyvyn ylläpitoon heillä oli käytännönläheisiä vinkkejä.

Ammattikorkeakoulun opiskelijat saivat harjoitusta ohjaamiseen sekä kokemusta myös asiantuntijana toimimisesta, mikä on osa heidän ammatillista toimintakenttäänsä. Lähihoitajaopiskelijat puolestaan saivat tietoa eri asiakasryhmistä ja oppivat tekemään yhteistyötä kuntoutuksen eri ammattiryhmien kanssa sekä konsultoimaan tarvittaessa heitä. Nämä ammattiryhmät tekevät työtä yhdessä ja rinnakkain, joten tätä taitoa tarvitaan työelämässä.

Lehtori Juha Peteri ammattikorkeakoulusta painottaa moniammatillisuutta sosiaali- ja terveysalalla.

– Nykyisin asiantuntijoiden välinen yhteistyö korostuu, ja yhteistyön kannalta on olennaista oppia ymmärtämään, mitä toisen ammatin edustajat osaavat. Osaamisen ymmärtäminen on edellytys moniammatilliselle yhteistyölle.

Ammattiopiston lehtori Kati Minkkisen mukaan päivä oli onnistunut ja opettavainen.

– Meidän opiskelijamme pystyivät kertomaan fysioterapeutti- ja toimintaterapeuttiopiskelijoille omasta työstään, muun muassa miten tämän päivän hoitotyössä näkyy lähihoitajien osalta vaikkapa kuntouttava toiminta.

Yhteisen toimintapäivän ja ohjaustuokioiden aikana heräsi keskustelua siitä, miten hoitotyötä tänä päivänä tehdään. Nuoret opettivat toisiaan, mikä näytti toimivalta tavalta.

Lähihoitajaopiskelijat Anniina Halinen, Johanna Haikarainen, Kiia Koponen ja Roosa Hyvönen harjoittelivat kävelyn ohjausta.


Palaa otsikoihin