Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

11.3.2016 12.15

Huippuosaajasta yrittäjäksi - koulutushanke alkoi 11.3.2016

Saimaan ammattiopisto Sampossa alkaa Huippuosaajasta yrittäjäksi -koulutus. Koulutushankkeen keskeisenä tavoitteena on luoda leipuri- ja konditoria-alan opiskelijoille huippuosaamisen ja yrittäjyyden opintopolku, jonka avulla opiskelijat innostuisivat perustamaan yrityksiä ja sisäistämään yrittäjämäisen toiminnan pienyrityksessä. Lisäksi hankkeessa pyritään vahvistamaan Etelä-Karjalan leipomo-konditoria-alan erityisosaamista yrityksissä ja nostaa se sekä Saimaan ammattiopisto Sampon leipomo-konditoria-alan koulutus valtakunnallisesti huipputasolle.

Koulutussarjan avaus oli perjantaina 11.3.2016 Lappeenrannassa, Sampon tiloissa Pohjolankatu 10. 
Avauspäivän aluksi esiintyi Kimpisen 4M-musiikkiluokka. Etelä-Karjalan Koulutuskuntayhtymän johtaja, rehtori Antti Lehmusvaaran tervehdyspuheen jälkeen kuultiin  William ja Ester Otsakorven Säätiön hallituksen jäsen ja Skills Finland ry:n toiminnanjohtaja Eija Alhojärvi puheenvuoro. Kohti huippua - oli  toimitusjohtaja Tommi Leander, Finnbakels Oy:sta puheen aiheena. Koulutussarjan Huippuosaajasta yrittäjäksi, esitteli lehtori, lajipäällikkö Markku Vengasaho Saimaan ammattiopisto Samposta. Avaustilaisuuden juonsi Taitajatiimin puheenjohtaja, koulutuspäällikkö Vesa Markkanen, Saimaan ammattiopisto Sampo.



Varsinaisena koulutuspäivänä lauantaina 12.3.2016 aiheena olivat petit fours, joiden tekemistä opasti keittiömestari Olli Kuokkanen. Kuokkanen toimii pääkaupunkiseudulla Gagu Oy:ssä, joka on erikoistunut jälkiruokien, kakkujen ja suklaatuotteiden valmistukseen. 


...

Huippuosaajasta yrittäjäksi -koulutuhankkeen erillisinä lähijaksoina toteutettavan koulutuksen ohjaajina toimivat alan huippuosaajat. Osallistujat ovat alan yrittäjiä, opiskelijoita ja opettajia eri puolilta Suomea. Koulutushanke jatkuu 15.12.2017 asti.

Koulutus tukee myös WorldSkills Competition -kilpailuihin tähtääviä opiskelijoita. WorldSkills Competition on nuorten ammattitaidon maailmanmestaruuskilpailu, joka järjestetään joka toinen vuosi. MM-kilpailijat ovat alle 23-vuotiaita. Seuraava kilpailu on Abu Dhabissa vuonna 2017.



Palaa otsikoihin