Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

26.10.2020

Hyvää palautetta Zoom- ja Teams-opetuksesta

Viime keväänä Suomen kouluissa siirryttiin lähiopetuksesta etäyhteyksin järjestettyihin oppitunteihin. Koronakevät pakotti oppilaitokset ja opettajat aimoloikkaan ja kekseliäisyyteen digitaalisten järjestelmien käytössä opetuksessa ja pedagogiikassa.

Saimaan ammattiopisto Sampossa oltiin niin ikään kevät enimmäkseen etäopetuksen varassa. Tautitilanteen helpottaessa kesällä prosessiteollisuuden koulutusalalla päätettiin, että oppisopimuksella alaa opiskelevat ryhmät siirretään lähipäivissä luokkahuoneopetuksesta Zoomissa ja Teamsissa toteutettaviin webinaareihin. 

Zoom-sovelluksen ikoni matkapuhelimessa, ja taustalla kokoukseen osallistuvien henkilöiden kuvat.

Lokakuun alussa Sampossa päättyi UPM:n oppisopimusryhmän 25 lähipäivän jakso. Ryhmässä on yli 65 opiskelijaa ympäri Suomea. Opiskelijoista 31 vastasi palautekyselyyn, jossa kysyttiin opiskelijoiden näkemystä lähiopetuksen onnistumisesta webinaareina. Vastaajista 27 (90 %) oli sitä mieltä, että lähiopetus onnistui hyvin webinaareina. Sanallisissa palautteissa kehuttiin Zoom-sovellusta helppona käyttää sekä sitä, että kuva sekä ja toimivat moitteettomasti. Myös lehtorit ovat kokeneet webinaarit toimivana ja monipuolisena tapana opettaa.

– Voimme hyödyntää monipuolisesti myös ryhmätöitä sekä keskusteluja. Webinaarien kehittämiskohteena me opettajat näemme työskentelyergonomian kehittämisen, kertoo lehtori Tuija Vesa.

Vesan mukaan opettajat ovat toteuttaneet keväällä etäopetukseen siirtymisen alettua sekä syksyn aikana webinaarit pääosin kotoa käsin ja pyrkineet samalla kehittämään laitteita sekä omaa toimintaansa. Sampoon ollaan myös suunnittelemassa studiotiloja webinaareja varten sekä kehitetään hybridiopetusta. 

Kesän aikana koronatilanne helpotti huomattavasti saaden nyt syksyn aikana valitettavasti takapakkia. Sampossa toivotaan, ettei opetusta tarvitse enää siirtää kokonaan etäyhteyksiin, mutta joillekin ryhmille ja joillakin aloilla se tuntuu olevan hyvin perusteltua ja helposti järjestettävissä.

Lisätietoja: lehtori Tuija Vesa, p. 040 515 8509, tuija.vesa@edusampo.fi

 


Palaa otsikoihin