Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

28.1.2022 8.15

Ikääntyvien hoidon ja kuntoutumisen osaajaksi voi nyt opiskella oppisopimuksella

Sosiaali- ja terveysalalla on jatkuvasti tarvetta osaajille. Lähihoitajaksi ja hoiva-avustajaksi opiskelu voi tapahtua myös työelämässä.

Suosiotaan kasvattaneita oppisopimuskoulutuksia Sampon sosiaali- ja terveysalan koulutuksissa on jo useita ja maaliskuussa alkaa jälleen uusi ryhmä. Jatkossa oppisopimuksella valmistuu myös työmarkkinoilla kovasti kaivattuja ikääntyvien hoidon ja kuntoutuksen osaajia.

Nimensä mukaisesti osaamisala sopii henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita tulevaisuudessa työskentelemään ikäihmisten parissa. Lähihoitajan työssä tarvitaan sosiaalisuutta ja vastuuntuntoa sekä myös halua oppia alan teknologiaa ja tietoteknisiä ratkaisuja. 

Sampo toteuttaa koulutuksen yhteistyössä hoitotyön työnantajien kanssa. Eksote tarjoaa 14.3.2022 aloittavasta lähihoitajaryhmälle 15 oppisopimuspaikkaa. Hakijat osallistuvat soveltuvuuskokeeseen, jonka jälkeen Eksote haastattelee soveltuvuuskokeen hyväksytysti suorittaneet opiskelijat ja valitsee heille sopivat opiskelijat.  

Jos hakijalla on jo oppisopimuspaikka hankittuna ja hakemus tehtynä Saimaan ammattiopiston oppisopimuskoulutukseen, voi hyväksytyn soveltuvuustestin jälkeen aloittaa opiskelun ryhmässä. 

Miksi oppisopimus?

Oppisopimuskoulutus on joustava ja käytännönläheinen vaihtoehto koulutuksen suorittamiseen. Opiskelu tapahtuu pääsääntöisesti työpaikalla ja teoriaopintoja suoritetaan Sampon yksikössä Lappeenrannassa Armilankatu 40:ssä. 

Oppisopimuskoulutuksen kesto määräytyy aina opiskelijakohtaisesti hakijan aiemmasta koulutuksesta ja työkokemuksesta riippuen ja se voi olla 1,5 – 3 vuotta. Koulutukseen hakeutuminen edellyttää opiskelijalta aina työpaikkaa, mutta myös yrittäjyys, määräaikainen tai osa-aikainen työsuhde riittää oppisopimuksen perustaksi.  

Koulutuksen ei ole pakko aina johtaa tutkintoon. Oppisopimuskoulutuksen kautta opiskelija voi myös täydentää osaamistaan suorittamalla pelkästään tiettyjä tutkinnonosia ikääntyvien hoidon ja kuntoutumisen osaamisalalta. 

Lisätietoja kaikista haussa olevista koulutuksistamme ja hakuohjeet löydät täältä! 
Suoraan oppisopimuskoulutuksen lisätietoihin pääset tästä.

Yhteistyössä:









Palaa otsikoihin