Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

2.6.2015

Imatralla juhlittiin valmistuneita

Imatralla vietettiin valmistujaisjuhlia torstaina 2.6.2016 aurinkoisessa säässä. Ohjelma oli perinteinen puheineen ja esityksineen. Huipennuksena oli tietysti todistusten ja stipendien jako.

Juhlapuhujana Imatralla oli kaupunginjohtaja Pertti Lintunen, joka kehotti tuoreita ammattilaisia olemaan ylpeitä ammatistaan ja pyrkimään vaikuttamaan asioihin yhteiskunnassa. Hän kertoi suomalaisesta tasa-arvoisesta koulutusjärjestelmästä ja painotti nuorille, että heillä on mahdollisuus jatkaa opintojaan. Myös kielten ja kulttuurien opiskeluun hän kannusti kansainvälistyvässä työelämässä. Lintunen myös kehui ammatillisen koulutuksen tärkeyttä ja opettajien ammattitaitoa. Hänen mukaan Ihmisten tarpeet eivät muuttuvassa maailmassa lopu, ja niiden täyttämiseen tarvitaan ihmisiä – eri alojen ammattilaisia.

Kuntayhtymän johtaja, rehtori kertoi puheessaan hallituksen käynnistämästä ammatillisen koulutuksen reformista, jossa sitä uudistetaan osaamisperusteiseksi ja asiakaslähtöiseksi. "Valtion rahoitus vähenee Sampossa noin 22 prosentilla kahdessa vuodessa, mutta oppilaitoksen tavoitteena on toteuttaa uudistukset vähentämättä opiskelijaryhmälle annettavaa opetusta". Lehmusvaaran  mukaan työelämä toivoo moniosaajia, ja hän kehotti nyt valmistuvia kehittämään osaamistaan jatkuvasti, mikä osaltaan turvaa töiden jatkuvuuden työelämän eri vaiheissa.

Valmistuvien opiskelijoiden mietteitä kertoivat aamujuhlassa kosmetologi ja iltapäivällä tarjoilija .  

Lappalainen kertasi kolmen opiskeluvuoden antia ja taakkaa ja kiitti opettajaansa ymmärryksestä. Espanjassa vaihdossa oleminen oli hänelle haave, joka opiskeluaikana täyttyi. "Kolmen vuoden opiskelu on opettanut minut unelma-ammattiin ja olen saanut laajan kuvan yrittäjyydestä. Lisäksi minusta on kuoriutunut hyvä asiakaspalvelija". Lappalainen kehotti muitakin opiskelijoita tarttumaan tilaisuuksiin ilman ennakkoluuloja.

Pekkanen kertoi kolmeen opiskeluvuoteen mahtuneen erilaisia vaiheita: ensimmäisen vuoden totuttelu uudenlaiseen opiskelemiseen, toisena vuonna alkanut työssäoppiminen ja kolmantena vuonna motivaation kadottaminen. "Työssäoppimisella ja keskinäisellä hyväntahtoisella kuittailulla ryhmä kuitenkin tsemppasi toinen toistaan jatkamaan. – Näihin kolmeen vuoteen on mahtunut verta, hikeä ja kyyneleitä, mutta myös paljon naurua ja iloisia onnistumisia. Sain elämääni paljon muutakin, kuin vain ammatin. "

Yhteensä Imatralla valmistui noin 260 nuorta.

Kaupunginjohtaja Pertti Lintunen


Kuntayhtymän johtaja, rehtori Antti Lehmusvaara


Taikuri Eetu Lampi esitti jongleerausta ja taikaa.



Palaa otsikoihin