Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

27.11.2018

Intiasta Etelä-Karjalaan muuttanut Ashika Karki saa maahanmuuttajastipendin

Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry jakaa kuusi stipendiä eri puolilla Suomea, ja yksi niistä jaetaan 27.11.2018 Saimaan ammattiopisto Sampon opiskelijalle.

Metsäalaa Saimaan ammattiopisto Sampossa opiskeleva lappeenrantalainen Ashika Karki (37) saa valtakunnallisen 500 euron maahanmuuttajastipendin. 

Intiasta kaksi vuotta sitten muuttanut Ashika Karki tuli Lappeenrantaan lapsensa kanssa miehensä perässä. Mies oli saanut täältä työpaikan vuotta aiemmin. Pariskunta ja heidän 11-vuotias poikansa viihtyvät hyvin Suomessa.

Ashika Karki3
Ashika viihtyy luonnossa hyvin.

–  Luonto on täällä parasta. Intiassa opiskelin kasvitiedettä ammattikorkeakoulussa ja halusin tulevan ammattinikin liittyvän luontoon.

Ashika kertoo metsäalan sopivan naisille hyvin, vaikka osa työstä onkin raskasta. Hän aloitti opinnot Ruokolahden yksikössä tänä syksynä ja valmistuu metsuri-metsäpalvelujen tuottajaksi vajaan kolmen vuoden kuluttua.

Sampon metsäalan koulutuspäällikkö, opettaja Esa Majander kehuu Ashika Karkin asennetta.

– Elämänmyönteisyys ja halu menestyä näkyvät Ashikan kaikessa toiminnassa. Vaikka haasteita riittää mm. metsäalan termeissä ja käsitteissä, hän on sopeutunut hyvin ryhmään, ja tukea antavat tarvittaessa myös opiskelijakaverit. Sinnikkyydestä on näyttö, miten hyvin hän on omaksunut suomen kielen lyhyessä ajassa.

Ennen ammatillisia opintoja Ashika Karki oli kotoutumiskoulutuksessa, jonka ansiosta hänen suomen kielen taitonsa on jo hyvä.


Palaa otsikoihin