Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

5.5.2015

Itä-Suomen koulun ja Ruokolahden ysit olivat mukana Taitaja9-taistossa

Taitaja9-kilpailun valtakunnallinen finaali käytiin tiistaina 5.5.2015 Turussa Taitaja2015-ammattitaitokilpailujen yhteydessä.

Etelä-Karjalasta kilpailussa oli mukana joukkueet Ruokolahden kirkonkylän koulusta (Milka Hänninen, Valtteri Nevalainen ja Susi Nousiainen) sekä Imatran Itä-Suomen koulusta (Anssi Montonen, Saija Lampi ja Jenna Litmanen).

Alkuerässä tehtävinä oli lähihoitajan tarvikkeiden tunnustus, tiheyden mittaaminen ja palapelin tekeminen. Molemmat joukkueet olivat mukana keräilyerissä, joissa tehtävinä oli puunkantotelineen kokoaminen ja kaksiosaisena tehtävänä suojavaatteiden pukeminen ja talon rakentaminen. Itä-Suomen koulun joukkue selvitti tiensä karsintaeristä välieriin, Ruokolahti tippui kilpailusta.

Ruokolahden joukkue ei käynyt sen kummemmin spekuloimaan loppusijoitustaan. He olivat nopeita, mutta muut olivat vielä nopeampia, Susi Nousiainen totesi. Koko joukkue oli tyytyväinen kilpailuun.

Välierissä tehtävinä oli pakkauslaatikon kokoaminen, mausteiden tunnistaminen sekä karkkipurkkien lajittelukoneen korjaus ja testaus. Itä-Suomen koulun joukkue oli nopea viimeisessä tehtävässä, mutta se ei riittänyt finaalipaikkaan. Jatkopaikka meni, kun minttu ja basilika olivat väärinpäin.

Kokonaisuudessaan molempien joukkueiden suoritukset olivat todella hyviä, sillä nämä joukkueet olivat karsiutuneet kaikkiaan 1200 ysijoukkueen parhaimmistoon.

Finaalissa kilpailtiin lajeissa: yhtälöt, kiekot ja torni. Koko Taitaja9-kilpailun voitti Humppilan joukkue. He saivat palkinnoiksi moposkootterit.

Lisätietoja:
- aluevastaava Nora Saarlemo, nora.saarlemo(at)edusampo.fi, p. 040 357 6761.

(Kuvat Nora Saarlemo) 

Susi Nousiainen, Valtteri Nevalainen ja Milka Hänninen Ruokolahden kirkonkylän koulusta karsintaerän viimeisessä tehtävässä rakentamassa taloa.

Anssi Montonen, Saija Lampi ja Jenna Litmanen Itä-Suomen koulusta kilpailemassa välierässä mausteiden tunnistamisessa.



Palaa otsikoihin