Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

20.10.2021 13.47

Jatkuvaa oppimista ja osaamista kehittämässä

Lokakuun alussa saimme Sampon uutisista lukea, kuinka ravintola- ja catering-alan opettaja Johanna Toivola ja hänen opiskelijansa pääsivät kertomaan elinikäisestä oppimisesta hollantilaiselle kumppanillemme Utrechtista. Hyvä kello kuuluu kauas, ja Sampossa tehdäänkin hyvää työtä jatkuvan ja elinikäisen oppimisen saralla monella eri taholla.

Sampo sai rahoituksen OKM:n Jatkuvan oppimisen ja osaamisen kehittämisen hankehaussa keväällä 2021. Hanke on toiminnoiltaan hyvin monitahoinen. Punainen lanka hankkeessa kuitenkin on opiskelijarekrytoinnin ja koulutuksen markkinoinnin tehostaminen, näkyvyyden lisääminen ja ammatinvalinnan osuvuuden parantaminen sekä opintoihin sitoutuminen. Hankkeen voisikin hyvin nimetä myös: Jatkuvan elinikäinen oppimisen mahdollistaminen.

Pääosin kehittämis- ja käytännöntoimia vievät eteenpäin uraopinto-ohjaajat Jaana Hokkanen ja Tiina Koskela. Hankkeen sisältö vastaakin hyvin uraopinto-ohjaajan työnkuvaa. Hankkeessa on tiiviisti mukana myös markkinointitiimi, jonka kanssa yhteistyö on ollut hedelmällistä ja tuottoisaa. Yhtenä hanketavoitteena on uusien koulutuskokonaisuuksien tuotteistaminen työpajoissa ensi keväänä. Tiimit pajoihin on jo koottu, mutta uudet ajatukset ja ideat ovat tervetulleita.

OPVA-opintojen kehittäminen ja siihen liittyvän ohjauksen vakiinnuttamisella vahvistetaan opintoihin sitoutumista ja motivaatiota. Hoiva-avustajakoulutusta lisätään ja samalla vahvistetaan myös tehokkaan tuen – ja ohjauksen saatavuutta. SampoValmennuksella parannetaan opintoihin hakua sekä ammatinvalinnan osuvuutta. Valmennuksen ohella asiakas voi osallistua myös ammattialoilla toteutettaviin ammattipajoihin ja saada näin realistinen kuva koulutusalasta.

Sampomobiili liikahtaa myös parkkiruudustaan! Tulemme liikkumaan ”turuilla ja toreilla” markkinoimassa koulutuksia. Mukaan lähtee datanomiopiskelijoita opettaja Mika Hiltusen tuella, ja näin voimme myös auttaa ja ohjata asiakkaita koulutukseen hakeutumisessa sekä neuvoa myös esim. Teamsin käytössä.

Yhteistyö verkostojen kanssa luo hyvät toimintaedellytykset kehittämiselle, kehittymiselle sekä toimintojen vakiinnuttamiselle. Mukana ovat mm. TE-toimistot, Ohjaamot, Etsivät ja erilaisia valmennuksia tarjoavat yritykset. Hankkeen kohderyhmille tiedotamme koulutustarjonnastamme sekä ohjaamme koulutuksiin hakeutumisissa. Muutama esimerkki yhteistyökumppaneiden kanssa toteutettavista teemoista: Koulutushaun pikatreffit Ohjaamossa ja Koulutusohjaukset TE-toimistossa, jotka aluksi toteutetaan etäohjauksina. 

Meillä Sampossa on paljon erilaisia hankkeita, ja tavoitteet niissä hyvinkin monipuoliset. Yksi on kaikille kuitenkin yhteistä: Me sampolaiset toimimme kehittävällä työotteella ja teemme monipuolista- ja monialaista yhteistyötä jatkuvan, elinikäisen oppimisen puolesta!


Palaa otsikoihin