Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

22.6.2016

Keke-passi Lappeenrannan päiväkodeille

Lappeenrannan kaupungin varhaiskasvatus hankkii Saimaan ammattiopisto Sampolta Keke-passi-koulutuksen päiväkotiensa henkilöstölle.

Kestävän kehityksen passi -koulutuksessa painotetaan kestävän kehityksen merkitystä työssä ja jokapäiväisessä elämässä. Siinä pyritään lisäämään osallistujien taitoja ja valmiuksia toimia kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Myös ympäristötietoisuuden sekä kestävien elämäntapojen omaksumisen ja yhteiskuntavastuun toivotaan kasvavan.

Keke-passin aiheita ovat muun muassa ympäristölainsäädäntö ja -valvonta, kierrätys ja jätehuolto, uusiutuva energia, kestävät hankinnat ja kulutus, ympäristö ja terveys sekä luonnon ehdoilla toimiminen.

– Sampolle on merkittävä askel saada tarjota uudenlaista kestävän kehityksen koulutusta Lappeenrannan kaupungin varhaiskasvatuksen henkilöstölle, apulaisrehtori Sakari Kivimäki Samposta toteaa. Hän toivoo jatkossa yhä laajenevaa koulutusyhteistyötä varhaiskasvatuksen henkilöstön kanssa.

Keke-passi on laajuudeltaan 35 tuntia, ja se suoritetaan verkkokoulutuksena Moodle-alustalla. Opiskelija saa tarvitessaan ohjausta ja tukea koko opiskelun ajan. Opiskelijalta ei edellytetä erityisiä tietokoneen käyttötaitoja. Opiskelu tapahtuu lukien, kuunnellen sekä harjoitustestejä tehden. Loppukoe suoritetaan, kun harjoitustesteistä on saatu riittävä pistemäärä. Keke-passin voi suorittaa missä tahansa, missä on verkkoyhteys.

Jokaisesta Lappeenrannan päiväkodista koulutukseen osallistuu yksi henkilö, yhteensä 21 henkeä. Koulutuksen ajankohta on tulevana syksynä.

Saimaan ammattiopisto Sampon opiskelijoista yli 2000 ja osa henkilöstöstä on jo suorittanut Keke-passin.

Lisätietoja:

  • apulaisrehtori Sakari Kivimäki, sakari.kivimaki(at)edusampo.fi, p. 040 092 8481

  • kouluttaja Mervi Karoniemi, mervi.karoniemi(at)edusampo.fi, p. 040 016 4167

     


Palaa otsikoihin