Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

16.1.2017

Kemira palkkasi oppisopimuksella työntekijöitä uudelle tuotantolinjalle

Kemira Chemicals on palkannut kymmenen uutta työntekijää oppisopimuksella koulutettaviksi Joutsenon ja Kuusankosken tehtailleen. Uudet työntekijät aloittivat kemianteollisuuden ammattitutkintoon valmistavan koulutuksen Saimaan ammattiopisto Sampossa Lappeenrannassa keskiviikkona 11.1.2017.

Sampo hallinnoi koulutettavien oppisopimusta, ja tietopuolisen koulutuksen ja tutkintotilaisuudet se hankkii Edupolilta Porvoosta. Työsuhteeseen perustuva oppisopimus kestää vuoden 2018 loppuun ja se sisältää noin 20 lähiopetuspäivää, jotka Edupoli järjestää enimmäkseen Sampon tiloissa Lappeenrannassa.

Sampon asiakkuus- ja oppisopimuspäällikkö Mirja Hosionaho perustelee koulutuksen tuomista Porvoosta Lappeenrantaan.

– Sampo haluaa palvella ja kehittää alueen yrityksiä ja työnantajia parhaalla mahdollisella tavalla. Siksi tuomme ensimmäistä kertaa toiselta koulutuksen järjestäjältä hankitun oppisopimuksen tietopuolisen koulutuksen pääosin toteutettavaksi yrityksen kotipaikkakunnalle.

Tehtaanjohtaja Janne Tynninen Kemiran Joutsenon tehtailta toivotti ryhmän tervetulleeksi:

– Näen oppisopimuksen erittäin hyvänä tapana rekrytoida ja on hyvä, että koulutus on täällä paikan päällä. Rekrytointitarpeemme ei johdu pelkästään siitä, että meiltä poistuu väkeä, vaan myös lisäämme kapasiteettia. Uutta ”Soihtu”-tuotantolinjaamme aletaan testata kesällä ja sen on määrä käynnistyä loppuvuonna 2017.

Tynninen viittaa ”Soihtu”-lempinimellä Joutsenon tehtaiden 50–60 miljoonan euron arvoiseen uuteen natriumkloraatin tuotantolinjaan ja kennosaliin, jotka kasvattavat Joutsenon tehtaiden kapasiteettia merkittävästi. Uuden tuotantolinjan natriumkloraattia toimitetaan sellutehtaille, jotka valmistavat siitä kloorioksidia sellun valkaisuun.

Kaikilla valituilla oppisopimusopiskelijoilla on työkokemusta teollisuuden aloilta, ja moni heistä on ollut jo aiemmin Kemiralla töissä. Joutsenon tehtaiden kahdeksan ja Kuusankosken kaksi uutta henkilöä valikoituivat haastattelujen ja testien kautta. Hakijoita oli runsaasti: Joutsenoon 245 ja Kuusankoskelle 145.

Oppisopimusryhmä tuo Tynnisen mukaan uutta osaamista sekä mukavan haasteen myös tehtaiden nykyisille työntekijöille.

Joutsenon tehtaalla työskentelee tällä hetkellä noin 80 henkilöä, ja tehtaalla tuotetaan useita massa- ja paperiteollisuudessa käytettäviä kemikaaleja.

Lisätietoja:

  • tehtaanjohtaja Janne Tynninen, Kemira, p. 040 703 3823, janne.tynninen(at)kemira.com

  • asiakkuus- ja oppisopimuspäällikkö Mirja Hosionaho, Sampo, p. 040 026 8948, mirja.hosionaho(at)edusampo.fi

Oppisopimusryhmä kuunteli tarkkaavaisena koulutuksen aloituspäivänä.
Tehtaanjohtaja Janne Tynninen toivotti ryhmän tervetulleeksi.


Palaa otsikoihin