Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

21.4.2021 10.40

Kondiittorimestarikoulutuksessa Suomen jälkiruokaosaamisen huiput kouluttavat

Saimaan ammattiopisto Sampossa on alkanut leipomoalan erikoisammattitutkinnon koulutus. Kondiittorimestariksi valmistava koulutus aloitettiin maaliskuussa jälkiruokakokonaisuuden suunnittelulla ja toteutuksella. Koko tutkinnon koulutus kestää noin 1,5–2 vuotta, ja siinä on mukana 20 opiskelijaa eri puolilta Suomea.

Kouluttajina toimivat Suomen jälkiruokaosaamisen huippuosaajat. Tulevana viikonloppuna kouluttaa imatralaislähtöinen Jari Vesivalo, joka luotsasi 10 vuoden ajan Michelin-tähden ravintola Olon keittiötä Helsingissä. Aiemmin hän työskenteli mm. Chez Dominique’ssa ja Savoyssa. Vuonna 2016 hänet valittiin Kokkien kokiksi Suomen Gastronomian Akatemian järjestämässä äänestyksessä. Nyt hän konsultoi ruokaan ja ravintoloihin liittyvissä asioissa ja miettii mahdollisesti uuden ravintolan avaamista. 

Lisäksi kouluttajista mainittakoon Hotelli Kämpin pastry chef Guilherme Guise ja Ph7:n yrittäjä Toni Rantala, joka tunnetaan myös Koko Suomi leipoo -ohjelmasta sekä Säätytalon keittiöpäällikkö ja Suomen kokkimaajoukkueen joukkuejohtaja Katja Tuomainen

Kondiittorimestaritutkinnon koulutus toimii myös osana alan huippuvalmennusta. Saimaan ammattiopisto Sampo toimii Suomen kokkimaajoukkueen kondiittoreiden valmennuskeskuksena ja Skills Finland ry:n kondiittoreiden huippuvalmennusyksikkönä valmentautumalla mm. kondiittorilajin World Skills 2022 -kilpailuihin. Kilpailuvalmennuksesta vastaa Skills Finland ry:n kondiittorilajin lajipäällikkö Markku Vengasaho

Tulevana viikonloppuna 23.–24.4. valmistamme jälkiruokia Jari Vesivalon johdolla Saimaan ammattiopistossa Lappeenrannassa.

Kondiittorimestarikouluttaja Jari Vesivalo katsoo sivulle.
Imatralaislähtöinen Jari Vesivalo on toiminut keittiöpäällikkönä mm. ravintola Olossa Helsingissä.

Koulutus toteutetaan ns. hybridimallilla, jossa osa opiskelijoista on koululla ja osa teams-etäyhteydellä. Rakennamme konditorialuokkaan konditoriastudion, jotta opiskelijamme voivat parhaalla mahdollisella tavalla päästä oppimaan jälkiruokien saloja huippukokin johdolla. 

Sampo sai opetusministeriöltä kondiittorimestarin koulutusluvan. Koulutusta ei järjestetä muualla lähialueella.

Lisätietoja: lehtori Markku Vengasaho puh 040 554 8534, markku.vengasaho@edusampo.fi


Palaa otsikoihin