Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

26.4.2019 15.01

Koulutuskuntayhtymälle myönnettiin strategiarahoitusta 450 000 euroa

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Etelä-Karjalan koulutuskuntayhtymälle strategiarahoitusta 450 000 euroa. Ministeriö jakaa päätöksessään rahoituksen kahteen osaan: tilojen ja laitteiden käytön uudistamiseen 400 000 euroa ja koulutuksen tarjonnan rakenteen uudistamiseen 50 000 euroa.

Strategiarahoituksella tuetaan erityisesti kaikille koulutuksen järjestäjille yhteisten toimintamallien käyttöönottoa sekä tähän liittyvää opetus- ja ohjaushenkilöstön osaamisen kehittämistä.

– Vaikka strategiarahoituksella tuettavalle toiminnalle asetetaan yhteiset tavoitteet, koulutuksen järjestäjät kehittävät toimintaansa omista lähtökohdistaan ja kartoitettujen osaamistarpeidensa mukaisesti, sanoo ylijohtaja Mika Tammilehto opetus- ja kulttuuriministeriön tiedotteessa.

Kaiken kaikkiaan opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi strategiarahoitusta ammatillisen koulutuksen kehittämiseen 34 miljoonaa euroa 93:lle koulutuksen järjestäjälle. Ministeriön tiedotteen mukaan tänä vuonna suurin osa rahoituksesta myönnettiin ammatillisen koulutuksen ydinprosesseihin liittyvän osaamisen vahvistamiseen sekä koulutuksen järjestäjien toimintakyvyn vahvistamiseen liittyviin kehittämistoimiin.

Opetus- ja kulttuuriministeriö ohjeistaa tarkemmin rahoituksen käytöstä 8.5. ja 10.5.2019 pidettävissä webinaareissa. Koulutuskuntayhtymän saama rahoitusosuus on oppilaitoksen kokoon nähden keskimääräistä suurempi, kertoo kuntayhtymän johtaja, Saimaan ammattiopisto Sampon rehtori Antti Lehmusvaara.

Ammatillisen koulutuksen rahoitusjärjestelmä uudistettiin viime vuoden alussa. Rahoitus jaetaan laskennalliseen perus-, suoritus- ja vaikuttavuusrahoitukseen sekä strategiarahoitukseen, jonka osuus on enintään neljä prosenttia valtion talousarvion ammatillisen koulutuksen määrärahasta. Loppuosa ammatillisen koulutuksen määrärahasta myönnetään laskennallisin perustein siten, että perusrahoitusosuus on 50 prosenttia, suoritusrahoitusosuus 35 prosenttia ja vaikuttavuusrahoitusosuus 15 prosenttia.

Rahoituksen painopiste on suoritetuissa tutkinnon osissa ja tutkinnoissa, työllistymisessä tai jatko-opintoihin sijoittumisessa koulutuksen jälkeen sekä koulutuksesta saadussa opiskelijoiden ja työelämän palautteessa.

 

Lisätietoja:



Palaa otsikoihin