Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

29.4.2022 8.31

Koulutuskuntayhtymän tilojen suunnittelu jatkuu – koulutukseen tulevat muutokset päätetty

Etelä-Karjalan koulutuskuntayhtymän Imatran Koulukadun rakennushankkeen eri toteuttamisvaihtoehtoja on valmisteltu talven ja kevään aikana. Kuntayhtymän omistajakunnat ovat toimittaneet omistajaohjauspäätökset, joiden keskeisin linjaus on ollut, että koulutuskuntayhtymän tulee itse rahoittaa tarvittavat Sampon kiinteistöinvestoinnit ja että tilojen tarve selvitetään koulutustarpeisiin perustuen.

Koulutustarvetta ja rakennushankevaihtoehtoja on käsitelty laajamittaisesti kuntayhtymän hallituksessa ja omistajakuntien seminaarissa.

Kuntayhtymän johtaja ja johtavat virkamiehet ovat käyneet keskusteluja Imatran ja Lappeenrannan kaupunkien hallitusten ja luottamushenkilöiden sekä lisäksi kaupunginjohtajien kanssa. Imatran ja Lappeenrannan kaupunkien hallitukset ovat myös keskustelleet mahdollisista rakenteellisista ratkaisuista keskenään yhteiskokouksessa keväällä 2022.

Selvitysten ja keskustelujen pohjalta ja kuntayhtymän johtajan esityksestä kuntayhtymän hallitus päätti kokouksessaan 28.4. seuraavista koulutusjärjestelyistä Imatralla:

  • Imatran autoalan perustutkinnon vuoden 2021 aloituspaikat (22) siirretään Imatran logistiikan perustutkinnon (11) aloituspaikoiksi ja Imatran sähkö- ja automaatioalan perustutkinnon (11) aloituspaikoiksi vuodesta 2023 alkaen. Autoalan koulutusta ei jatkossa toteuteta peruskoulun päättävien yhteishaun koulutuksena Imatralla. Koulutusta voidaan jatkaa oppisopimuskoulutuksena.
  • Imatran kone- ja tuotantotekniikan koulutus peruskoulun päättävien yhteishaun osalta pysyy nykyisessä 22 aloituspaikassa niin, että Imatralla toteutetaan ainakin asennuksen ja automaation osaamisala (koneasentaja) vuodesta 2023 alkaen.
  • Ravintola- ja catering-ala ottaa bistro-konseptin käyttöön Imatralla. Järjestelyllä ei ole vaikutusta osaamisaloihin eikä aloituspaikkoihin.

Suunnitelma on esitelty Sampon henkilöstölle. Kuntayhtymän tilojen suunnittelu jatkuu, ja kuntayhtymän hallitus päättää lopulliset aloituspaikat vuonna 2023 alkaviin koulutuksiin kesän tai alkusyksyn aikana.

Lisätietoja:

kuntayhtymän johtaja
Antti Lehmusvaara
p. 040 501 4244
antti.lehmusvaara@edusampo.fi

 


Palaa otsikoihin