Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

13.4.2015 13.13

Kuntayhtymän hallitus päätti yt-neuvottelujen käynnistämisestä OPS-uudistuksen takia

Kuntayhtymän hallitus päätti torstaina 16.4.2015 pidetyssä kokouksessaan yt-neuvottelujen käynnistämisestä, koska Sampossa joudutaan varautumaan opetushenkilöstön vähentämiseen valtakunnallisen opetussuunnitelmauudistuksen takia. Vähennystarpeen arvioidaan koskevan korkeintaan kahdeksaa ns. yhteisten aineiden opettajaa. Neuvottelut on tarkoitus pitää sen jälkeen, kun uudet opetussuunnitelmat on Sampossa hyväksytty.

Ammatillisten perustutkintojen opetussuunnitelmien perusteet muuttuvat Opetushallituksen määräyksellä koko maassa 1.8.2015 alkaen. Uudistus koskee sekä aiemmin aloittaneiden että uusien perustutkinto-opiskelijoiden koulutusta ja muuttaa opettajatarvetta lukuvuoden 2015 - 2016 alusta alkaen.

Opetussuunnitelmauudistuksesta johtuu, että eräiden oppiaineiden opetustarve kasvaa ja joidenkin vähenee. Siirtymävaiheessa henkilöstömäärää joudutaan mahdollisesti sopeuttamaan lisäksi vuosittaiseen opettajatarpeen vaihteluun, koska yhteisten tutkinnon osien sijoittelu eri vuosille muuttuu verrattuna jatkavien opiskelijoiden nykyisiin opetussuunnitelmiin.

Opetussuunnitelmauudistuksen mahdollisista vaikutuksista on suunnitteluvaiheen tiedon perusteella kerrottu opetushenkilöstölle järjestetyissä tiedotus- ja keskustelutilaisuuksissa ja näiden tilaisuuksien järjestämisestä on tiedotettu yt-ryhmässä.

Lisätietoja antaa
Kuntayhtymän johtaja, rehtori Antti Lehmusvaara, p. 040 501 4244


Palaa otsikoihin