Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

5.1.2021 15.15

”Kynnys korkeakouluun menemiseen on madaltunut todella paljon” – Jounin ja Miskan tie ammattikorkeakouluun

Jouni Vähämäki ja Miska Tuppurainen valmistuivat Saimaan ammattiopiston lähihoitajakoulutuksesta joulukuussa 2020. Jounin ja Miskan opinnot jatkuvat LAB-ammattikorkeakoulun sosionomiopinnoissa, joihin he hakeutuivat MOTARI-opintojen kautta.

Miska kuuli toiselta opiskelijalta mahdollisuudesta opiskella ammattikorkeakoulun kursseja. Koska Miska oli suunnitellut jatkavansa korkeakouluun, vaikuttivat MOTARI-opinnot hyvältä mahdollisuudelta päästä tavoitteeseen. Myös Jounille MOTARI-opinnot näyttäytyivät hyvänä mahdollisuutena päästä kokeilemaan mitä on opiskelu ammattikorkeakoulussa.

-Kynnys korkeakouluun menemiseen on madaltunut todella paljon, Jouni kertoo.

Ammattikorkeakoulussa Miska ja Jouni ovat opiskelleet esimerkiksi asiakirjoittamista, englantia ja ruotsia, sekä erilaisia sosiaali- ja terveysalaan liittyviä kursseja. Yhteensä opintoja on kertynyt yli 30 opintopistettä. Opinnoista on saanut osaamisen tunnustamisia ammatillisiin opintoihin.

-Alkuun oli etäopiskelua, myöhemmin opinnoissa enemmän läsnäoloa ammattikorkeakoululla, Miska kertoo.

Kursseista on saanut lisähaastetta opintoihin. Ammattikorkeakoulussa opiskelu on vaatinut tietoteknisten taitojen opettelua. Jouni koki alkuun tietokoneen käytön haasteelliseksi, mutta kannustaa aikuisopiskelijoita haastamaan itseään.

-Kaikki kyllä muuttuu nopeasti helpoksi, kun pääsee konetta käyttämään opintojen edetessä. Asiakirjoittamisen valmentava kurssi oli itselleni todella opettavainen ja silmiäavaava kurssi, jossa käytiin kielenhuoltoa ja tekstinkäsittelyä lävitse tehtävien myötä. Alussa opinnot tuntuivat muutenkin vähän epäselviltä, mutta opiskelu on selkiytynyt, kertoo Jouni.

Jouni Vähämäki ja Miska Tuppurainen jatkavat opintoja LAB-ammattikorkeakoulussa.

-Hankalinta on ollut kurssien päällekkäisyydet, se on vaatinut järjestelyä ja venymistä. Opettajat ovat kuitenkin ymmärtäneet päällekkäisyyksiä ja oma motivaatio on auttanut jatkamaan opintoja, Miska kertoo.

MOTARI-opinnot vaativatkin Miskan ja Jounin mielestä motivaatiota, aikaa ja opiskelutaitoja. Motivoituneelle opiskelijalle opinnot ovat hyvä mahdollisuus.

-Jos vähänkään on ajatusta lähteä jatko-opintoihin, kannattavat MOTARI-opinnot. Opinnot valmistavat siirtymistä ammattikorkeakouluun ja iso siivu ammattikorkean opinnoista on jo tehty, painottaa Miska.

Palaa otsikoihin