Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

1.12.2016

Lähihoitaja-aikuisopiskelijat järjestivät toimintaa ja jouluiloa vanhuksille

Saimaan ammattiopisto Sampon lähihoitaja-aikuisopiskelijat ILH18 ja LH50 ilahduttivat joulunalusaikaan Imatralla Aapelikodin ja Joutsenossa SuvantoKodin asukkaita luovalla toiminnalla.

Jouluiseen tapahtumaan kuului tietysti perinteistä piparin leipomista, joulukorttien ja koristeiden taiteilua sekä jouluinen musiikki.

Luovilla ja toiminnallisilla menetelmillä hoiva-alalla lisätään asukkaiden hyvinvointia ja osallisuutta. Erilaiset taidelähtöiset toimintamuodot sosiaali- ja terveydenhuollossa ovat osoittaneet vaikuttavuutensa, ja tietoisuus taiteen ja kulttuurin myönteisistä vaikutuksista ihmisen hyvinvointiin on lisääntynyt ja kulttuurilähtöisten menetelmien käyttö yleistynyt.

Sosiaali- ja terveysministeriö sekä opetus- ja kulttuuriministeriö kannustavat luovuuden käyttöön hoiva-alalla. Terveyden edistämisestä taiteen keinoin on ollut yli 20 vuoden ajan selkeitä tuloksia. Aktiivinen kulttuurin harrastaminen tai seuraaminen alentaa verenpainetta, vähentää stressihormonitasoja ja auttaa palautumista.

Opiskelijoiden toteuttamat joulutapahtumat olivat osana kuntoutumisen tukemisen opintojaksoa, johon sisältyy mm. taiteen ja kulttuurin mahdollisuuksien huomioiminen toimintakykyisyyden tukemisessa.

Lisätietoja: kouluttaja Anu Nieminen, anu.nieminen(at)edusampo.fi, p. 040 147 6961


Palaa otsikoihin