Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

12.1.2023 14.20

Lähihoitajaksi oppisopimuksella? Opiskelijat kertovat kokemuksiaan

Sampo ja Etelä-Karjalan Hyvinvointialue järjestävät yhteistyössä lähihoitajakoulutusta oppisopimuksella ja uuden ikääntyvien hoidon ja kuntoutumisen osaamisalan ryhmän haku on käynnissä!

Oletko miettinyt, millaista opiskelu oppisopimuksella käytännössä on? Sampon toisen vuoden lähihoitajaopiskelijat Teija Hasu ja Pia-Mari Ylänen kertovat omia kokemuksiaan opiskelusta.

Mikä sai teidät valitsemaan lähihoitajakoulutuksen ja miten päädyitte oppisopimuskoulutukseen?

Teija: Koulutus sattuu parhaiten omaan elämäntilanteeseen. Oppisopimuskoulutus on taloudellisesti kannattavampaa kuin perusopiskelu, kun on jo lapset ja asuntolainat. Päädyin hakemaan, kun alalla olevat ystävät suosittelivat ja olivat huomanneet mainoksia koulutuksesta.

Pia-Mari: Ennen koulutusta työskentelin kuljetusalalla, mutta jouduin jättämään työt selkäongelmien takia vuonna 2017. Mietin, että mitä haluaisin tehdä isona ja samoihin aikoihin muutimme mieheni kanssa Taavettiin. Työskentelin Vallikodissa palkkatukityössä ja eräs Eksoten työntekijä suositteli oppisopimusta. Pohdin ensin myös hoiva-avustajan työtä, mutta sisko sai pääni kääntymään ja laitoin paperit vetämään lähihoitajakoulutukseen. Eikä kaduta yhtään.

Teija: Sama juttu, päivääkään en ole katunut!

Millaista opiskelu on ollut ja onko se vastannut odotuksia?

Teija: Olen tykännyt tosi kovasti! Oletin jopa, että olisi ollut haastavampaa aikatauluttaa tehtäviä ja muuta koulutyötä, mutta hyvin on mennyt. Toki perhe-elämän ja opiskelun yhteensovittaminen voi välillä olla hektistä, mutta koulutus kestää vain kaksi vuotta, mikä on kuitenkin melko lyhyt aika.

Pia-Mari: Minulla ei oikeastaan ollut ennakko-odotuksia, mutta oli positiivinen yllätys, miten mukava porukka työpaikalla on. Samoin opiskelijaryhmässä meillä on tosi hyvä henki!

Mikä on ollut parasta opiskelussa?

Pia-Mari: Olen ihastunut tiimityöskentelyyn, Sampon sotella käytössä oleva tiimioppimisen mallista eli tiimeissä tekemisestä ja oppimisesta olen tykännyt todella paljon ja se sopii minulle paremmin kuin ”perinteinen” opiskelu, sillä opin silmilläni ja itse tekemällä.

Teija: Tiimityössä ja tässä opiskelumuodossa saa paljon enemmän irti kuin kirjoista pänttäämällä. Asioita saadaan tehdä käytännössä ja samalla syntyy keskustelua ja yhdessä opitaan.

Kenelle suosittelisit tätä koulutusta?

Teija: Kaikille, ketä lähihoitajatyö kiinnostaa – tämä on kutsumusammatti. Opiskelumuoto sopii käytännön oppijoille. Sehän on myös motivoivaa, että kun tulee opintopisteitä niin samaan tahtiin nousee palkka.

Pia-Mari: Kyllä, ja tässä kuitenkin pääset töihin ja saat palkkaa, ja koulupäiviä on sopivasti, joten varmasti kaikki pysyy opinnoissa mukana!

 Haku lähihoitajan oppisopimuskoulutukseen ikääntyvien hoidon ja kuntoutumisen osaamisalalle on käynnissä. Klikkaa tästä lisätietoihin ja hae 15.1.2023 mennessä!


Palaa otsikoihin