Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

16.1.2015

Lähihoitajien Taitaja-semifinaali Lappeenrannassa 22.1.2015

Saimaan ammattiopisto Sampo järjestää Taitaja-kilpailun semifinaalin lähihoitajalajissa torstaina 22.1.2015 Lappeenrannassa.

Semifinaali on kaksiosainen. Ensimmäisessä osassa testataan kilpailijoiden tietämystä ensiavusta, lääkehoidosta, ravitsemuksesta ja elimistön normaalista rakenteesta. Tehtävät ovat kirjallisia ja toiminnallisia. Toisessa osassa paneudutaan ikääntyneiden toimintakyvyn edistämiseen ohjauksen keinoin.

Kilpailu on osin avoin yleisölle. Tehtävät ovat joko kahden tai puolen tunnin pituisia toiminnallisia tehtäviä, ja niitä alkaa tasaisesti koko päivän ajan klo 8–16 välillä. Huomioitavaa on, että myös kilpailua seuraavan yleisön on pysyttävä kilpailutilassa koko tehtävän suorituksen ajan.

Tapahtumapaikkana on Sampon toimipiste Lappeenrannassa, osoitteessa Armilankatu 40.

Lajin semifinaaleja järjestetään samaan aikaan neljällä paikkakunnalla, Lappeenrannan lisäksi Espoossa, Seinäjoella ja Oulussa. Kultakin paikkakunnalta pääsee kaksi paria Turussa toukokuussa järjestettäväänTaitaja2015-finaaliin. Yhteensä lähihoitajasemifinalisteja on 148 opiskelijaa, 74 paria, joista Lappeenrannassa kisaa 36 opiskelijaa eli 18 paria.

Taitaja-kilpailu on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen tapahtuma. Sen tavoitteena on mm. tehdä tunnetuksi ammatillista koulutusta sekä edistää työelämän ja ammatillisen koulutuksen yhteistyötä. Kilpailuissa alle 20-vuotiaat ammatillisessa koulutuksessa olevat nuoret ratkovat yli 40 ammattitaitolajin Suomen mestaruudet. Finaalissa kilpailee yli 450 oman alansa osaajaa, ja kilpailupaikalle saapuu kymmeniä tuhansia katsojia. Taitaja2015-kilpailu järjestetään Turussa 5.–7.5.2015.

Lisätietoja:
- lehtori Margit Kyyrä, p. 040 484 2519, margit.kyyra(at)edusampo.fi
- lehtori Pirjo Myllärinen p. 040 484 2523 pirjo.myllarinen(at)edusampo.fi
- www.skillsfinland.fi


Palaa otsikoihin