Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

16.6.2023 15.04

Lappeenrannan toimipisteen uusi rakennus on valmis – Pohjolankatu 12 A käyttöön heti elokuussa


Sampon Pohjolankatu 12 -kiinteistön uusi A-osa valmistui toukokuussa ja pääurakoitsija VARTE Lappeenranta luovutti rakennuksen Sampolle 31.5.2023. Muutto uuteen rakennukseen on jo alkanut, ja syksyllä opiskelijoiden saapuessa tilat saadaan päivittäiseen käyttöön.

Uudesta päärakennuksesta löytyy jatkossa muun muassa Lappeenrannan toimipisteen ruokala, kahvila, Tuurikokki opetusravintola ja -baari, kuntosali sekä opiskelijoiden olohuoneita. Sampon opiskelijat saavat myös hiljaisen ruokailun tilan, jossa voivat ruokailla opiskelijat, jotka kokevat pääruokalan ihmispaljouden ja hälinän ahdistavana ja kaipaavat rauhallista ruokailutilaa.

PORAK-hankkeen nimellä kulkenut uusi A-rakennus on noin 5000 neliömetriä pinta-alaltaan. Valoisan ja värikkään rakennuksen on suunnitellut arkkitehti Aki Luukko. Uudessa rakennuksessa kaikki opetustilat sisältävät oman pienryhmätilan. Lappeenrannan kampuksen Sampo-paja oppimisympäristö, joka tarjoaa ohjauksellista tukea tehtävien ja kokeiden tekemiseen sekä Preikkispaja, jossa opiskelijat saavat tukea opiskelutaitoihin ja arjen hallintaan, löytyvät jatkossa vierekkäisistä tiloista uudesta rakennuksesta.

Rakennuksesta löytyy opetustilojen lisäksi myös toimistoja sekä iso opettajahuone. Piha-alueella monipuolisia liikuntamahdollisuuksia tarjoavat ulkokuntosali, pöytätennis sekä koripallokenttä.


Palaa otsikoihin