Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

30.3.2017

Lasten ja nuorten päivä on myös Sampo-päivä 6.4.2017

Etelä-Karjalassa Suomi 100 -juhlavuoteen kuuluva Lasten ja nuorten päivä 6.4.2017 on Saimaan ammattiopisto Sampossa myös Sampo-päivä.

Oppilaitoksessa juhlitaan torstaina 6.4.2017 klo 9.30 – 10.30

  • Lappeenrannassa Urheilutalolla (Pohjolankatu 29) ja

  • Imatralla Sampon liikuntasalissa (Koulukatu 5)


Juhla alkaa klo 9.30 Suomi 100 -osuudella   

Katsotaan video maakunnan itsenäisyyden ajan historiasta ja lasten ja nuorten elämästä eri aikakausina. Sen jälkeen lauletaan Karjalaisten laulu Osmos Cosmos-videon mukana. Lopuksi toivotetaan kaikki yhdessä onnea satavuotiaalle Suomelle.


Noin klo 10 jatketaan Sampo-päivän ohjelmalla. Sampo-päivän ohjelma tapahtuu Imatralla, josta on kuvayhteys myös Lappeenrantaan.

Yhtymävaltuuston puheenjohtaja Heikki Luukkanen ja kuntayhtymän hallituksen puheenjohtaja Jouni Kemppi luovuttavat Tasavallan Presidentin myöntämät kunniamerkit kolmelle henkilöstön jäsenelle.

Sampon opiskelijakunta on valinnut vuoden opettajan, joka julkistetaan tilaisuudessa. Opiskelijakuntaa edustavat juhlassa puheenjohtaja Kaisa Lampinen ja hallituksen jäsen Veikka Summanen.

Ensimmäistä kertaa Sampossa valitaan myös vuoden opiskelija.

Juhla päättyy noin klo 10.30, ja sen jälkeen tarjoillaan karjalainen Suomi 100 -lounas.


Toivomuspuu ja Ammatit 100 vuotta -näyttely

Sampon auloissa on toivomuspuut, joihin jokainen voi ripustaa tulevaisuuden toiveensa Suomelle.

Ammatit 100 vuotta -näyttely esittelee ammattien kehittymistä sadan vuoden aikana. Se on esillä Pohjolankatu 12:n (Lappeenranta) ja Koulukatu 5:n (Imatra) auloissa klo 10–15. 


Lasten ja nuorten päivä on Etelä-Karjalassa osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa, ja sitä vietetään maakunnan kaikissa oppilaitoksissa ja päiväkodeissa samaan aikaan.



Palaa otsikoihin