Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

8.10.2019

Luovuutta ja kulttuurien välistä vuorovaikutusta mysteryboxeilla

Sampon sisustus- ja muoti- sekä puualan opiskelijoita osallistuu ensi viikolla yhteistyöhön, jossa opiskelijat eri maista lähettävät laatikollisen omaan alaan ja kulttuuriin liittyvää materiaalia sisältävän ”mysteryboxin” toisen maan opiskelijoille. Saaduista materiaaleista opiskelijat tuottavat nopealla tahdilla uusia tuotteita ja taidetta. 

Yhteistyössä on mukana opiskelijoita ja opettajia Samposta ja yhteistyöoppilaitoksista Pamplonasta Espanjasta ja Utrechtista Hollannista. Toimenpiteitä tehdään samanaikaisesti kaikissa oppilaitoksissa. Yhteistyötä voi seurata alojen omilta Instagram-tileiltä @sampo_puuseppa ja @sampo_sisustusjamuoti.

Puualan opettaja Pasi Sokura Samposta näkee yhteistyössä paljon mahdollisuuksia: 

”Toiminnalla tuodaan innovatiivisuutta ja kotikansainvälistymistä esille uudella tavalla opiskelussa. Opiskelijat ovat jo päässeet miettimään, mitä haluavat tuoda Suomesta ja omasta alastaan esille. Esimerkiksi koivu materiaalina on varmasti uusi ja mielenkiintoinen espanjalaisille ja hollantilaisille.”

Sampon osalta mysteryboxit on lähetetty, ja Espanjasta ja Hollannista ovat laatikot jo saapuneet. Maanantaina 14.10. kaikkien kolmen oppilaitoksien opiskelijat avaavat saamansa laatikon. Ensireaktioiden, innovoinnin ja valmiiden tuotteiden kuvaaminen on tärkeä osa toimintaa ja yhteistyötä.

”Opiskelijat ovat suhtautuneet yhteistyöhön erittäin positiivisesti ja odottavat innolla, mitä kumppanit Espanjasta ja Hollannista ovat laittaneet lähettämiinsä laatikoihin”, sisustus- ja muotialan opettaja Heli Kaijansinkko kertoo. 

”Tämä on vähän niin kuin meidän oma versio Muodin huipulle -tv-sarjasta, jossa innovointi ja nopea tekeminen on pääosassa, mutta hauskalla tavalla”, hän jatkaa.

Kansainvälisen mysterybox-yhteistyön lisäksi sisustus- ja muotialan opiskelijat toteuttavat Sampossa Armilankatu 40 -osoitteessa 15.10. klo 12-18 ompelulanit, jonka tavoitteena on kerätä mahdollisimman paljon ihmisiä yhteen tilaan ompelemaan tai neulomaan. Ompelulaneihin saa osallistua kuka vain. 

”Oma ompelukone kannattaa ottaa mukaan, niin saa vinkkejä juuri sen hyödyntämiseen. Toki meillä on koneita käytettäväksi täälläkin.”, jatkaa Heli Kaijansinkko.

Kansainvälinen mysterybox-yhteistyö ja Ompelulanit ovat osa Opetushallituksen rahoittamaa MyVET-hanketta ja linkittyvät myös European Skills Week -viikkoon, jota vietetään 14.–18.10.2019.

 

Lisätietoja: projektipäällikkö Pauliina Papunen, p. 040 6375220, pauliina.papunen@edusampo.fi


Palaa otsikoihin