Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

6.11.2015

Maahanmuuttajat polkevat kilpaa

Saimaan ammattiopisto Sampossa kotoutumiskoulutuksessa olevat maahanmuuttajat eivät malta tauoillakaan laiskotella. Ryhmät polkevat kuntopyörillä välituntien ja ruokailutaukojen aikana.

Heidän luokkiinsa on vuokrattu kahdeksan kuntopyörää – eikä mitä tahansa välineitä, vaan jopa olympiatason sprinttipyöräilijöiden käyttämiä WATTBIKE-pyöriä. Lappeenrannassa ja Imatralla toimiva Liikunta yhdistää -hanke on toimittanut pyörät maahanmuuttajien käyttöön.

Pyöräilyyn liittyy hauskuuden lisäksi kilpailuhenkeä. Kunkin ryhmän opiskelijoiden yhdessä polkema matka mitataan, ja matka tallennetaan muistitikulle. Paras joukkue palkitaan marraskuussa.

Koulutuspäällikkö Aulikki Kuittinen on iloinen pyöräilyinnostuksesta:

– Liikunta yhdistää, eikä puutteellinen kielitaito ole este yhteiselle tekemiselle. Se on yksi hyvä tapa integroida maahanmuuttajia ja kantaväestöä.

Sampo on aktiivisesti mukana Liikunta yhdistää -hankkeessa jo toista vuotta. Hankkeen tarkoituksena on maahanmuuttajien kotouttaminen liikunnan avulla. Ryhmät pääsevät kokeilemaan ilmaiseksi eri urheilulajeja. Tähän mennessä tutuiksi ovat tulleet mm. keilailu, kuntosali, pesäpallo, koripallo, uinti, judo, jumppa, seinäkiipeily. Lisäksi kahtena syksynä hanke on järjestänyt kansainväliset olympialaiset. Toimintaa on sekä Imatralla että Lappeenrannassa.

Oppilaitosyhteistyötä hankkeen toiminnassa pidetään erinomaisena ja esimerkillisenä, ja Sampon maahanmuuttajaryhmien edustaja onkin kutsuttu Helsingissä 6.11.2015 pidettävään hankkeen valtakunnalliseen seminaariin Etelä-Karjalan projektinvetäjän Joonas Seleniuksen kanssa.

Lisätietoja: koulutuspäällikkö Aulikki Kuittinen, aulikki.kuittinen(at)edusampo.fi



Palaa otsikoihin