Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

4.4.2016

Maarakennuskoneenkuljettajien SM-kisoissa Sampoon hopeaa

Saimaan ammattiopisto Sampon opiskelija Santeri Backman (23) tuli toiseksi maarakennuskoneenkuljettajaopiskelijoiden SM-kilpailuissa 1.–2.4.2016 Lempäälässä. Kilpailun voitti Jaani Partanen Oulun seudun ammattiopistosta.

Tampereen aikuiskoulutuskeskuksen (TAKK) järjestämässä kautta aikain ensimmäisessä kilpailussa oli neljä erillistä tehtävää: murskekasan tilavuuden mittaaminen, kuorma-auton taitoajo radalla, pyöräkuormaajan käyttö ja tela-alustaisen kaivinkoneen käyttö.

Kovatasoisessa kilpailussa oli 10 osanottajaa yhdeksästä oppilaitoksesta, iältään 16–51 vuotta. Santeri sai hopeapokaalin lisäksi 750 euron rahapalkinnon. Suoritus oli kiitettävää luokkaa, ja sen arvoa nostaa vielä sekin, että Backman oli joukosta ainoa maarakentaja eli ns. ”jalkamies”, joka periaatteessa tekee työnsä jalat tukevasti maankamaralla. Tyypillisesti ”jalkamies” saa koulutuksen erilaisiin infra-alan lapioavusteisiin kaivanto- ja täyttötöihin, johtolinjojen asennustöihin, käsikäyttöisiin maantiivistimiin, liikenteenohjaustehtäviin yms. Kaikki muut osallistujat olivat maarakennuskoneenkuljettajia. 

Backman opiskelee aikuiskoulutusryhmässä rakennusalan perustutkintoa. Hän on suorittanut suuren osan maarakennuskoneiden käytön ja huollon opinnoistaan nykyisessä työssäoppimispaikassaan Koneurakointi Ovaska Oy:ssä, joissa hän on hoitanut työnsä hyvin. Hän valmistuu heinäkuun alussa maarakentajaksi.

Lisätietoja: kouluttaja Timo Kuningas, p. 040 6433 173, timo.kuningas(at)edusampo.fi

Palkintopallilla mitalistit, vas. Santeri Backman (Sampo), Jaani Partanen (OSAO) ja Sebastian Pekkarinen (JEDU). Kuva/TAKK


Palaa otsikoihin