Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

17.10.2019

Markku Vengasaho on Euroopan vuoden ammatillinen opettaja

Markku Vengasaho valittiin Euroopan vuoden ammatilliseksi opettajaksi. Valinta liittyi parhaillaan vietettävään Euroopan ammattitaitoviikkoon, jonka pääjuhla oli Helsingissä torstaina 17.10.2019.

Lappeenrantalainen lehtori Markku Vengasaho (51) voitti ”Vocational Excellence Awards” -kilpailussa ammatillisten opettajien kategorian. Euroopan komission järjestämässä kilpailussa oppilaitokset ympäri Eurooppaa saivat esittää ehdotuksiaan ammatillisen koulutuksen huippuosaamisen kilpailuun. Tuomaristo valitsi heistä kaksi finaaliehdokasta, joista yleisö sai äänestää voittajan.

Markku Vengasaho on vuoden eurooppalainen opettaja (kuva Kimmo Metsälä, Valkoinen Valas
Voittaja julistettiin gaalajuhlassa torstaina 17.10.2019 Helsingissä Finlandia-talolla, missä EU-komissaari Marianne Thyssen ojensi voittajalle kunniakirjan ja pokaalin. Kilpailun toinen finalisti oli serbialainen konetekniikan opettaja Jozef Karaconji.

Vengasaho kommentoi voittoaan:

– Olen todella onnellinen saamastani huomiosta. Haluan kiittää omaa perhettäni, koko työyhteisöäni ja yhteistyökumppaneita sekä kaikkia tukijoita. Aion jatkaa työtäni suurella intohimolla ja teen tätä työtä sydämelläni.

Vengasaho toimii konditoria-alan lehtorina Saimaan ammattiopisto Sampossa Lappeenrannassa. Hän on ansioitunut muun muassa valmentamalla opiskelijoitaan Taitaja-kilpailuihin sekä kansallisesti että kansainvälisesti. Hänen opiskelijansa Emeliina Papinniemi voitti World Skills -kilpailussa konditoria-alan maailmanmestaruuden vuonna 2017.

Vengasaho on myös luonut Etelä-Karjalaan konditoria-alan huippuvalmennusyksikön ja Mestari-kisälli-valmennusjärjestelmän, jossa alan opiskelijat, opettajat sekä yrittäjät ympäri Suomen verkostoituvat ja kehittävät uusia tuotteita. Opetushallitus palkitsi valmennusjärjestelmän kunniamaininnalla vuonna 2016.

Sampon rehtori Antti Lehmusvaara on ylpeä Vengasahon voitosta. 

– Hänellä on oivallinen kyky luoda ja ylläpitää verkostoja niin kansallisesti kuin kansainvälisesti. Pidämme tätä voittona koko suomalaiselle ammatilliselle koulutukselle ja erityisesti Sampolle sekä konditoria- ja elintarvikealallemme, jonka työpanos on ollut kova.  

Euroopan ammattitaitoviikkoa “European Vocational Skills Week” vietetään 14.–18.10.2019, nyt neljännen kerran. Suomen ollessa EU-puheenjohtajamaa viikon pääjuhla järjestettiin Helsingissä.

Lisätietoja:
- lehtori Markku Vengasaho, p. 040 552 8534, markku.vengasaho@edusampo.fi
- rehtori, kuntayhtymän johtaja Antti Lehmusvaara, 040 501 4244, antti.lehmusvaara@edusampo.fi


Palaa otsikoihin