Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

16.3.2015

Mestari-kisälli-koulutussarja huipentui viikonloppuna kakkuihin

Konditoria-alan mestari-kisälli-koulutussarjan viimeiset lähiopiskelupäivät pidettii 13.–14.3.2015 Lappeenrannassa. Aiheina olivat entrements-kakut ja -hyydykeleivokset.

Sampossa pidetyn oppimisviikonlopun kouluttajana oli kondiittorimestari Toni Rantala, joka nuoresta iästään huolimatta on hyvin kokenut ja maineikas ammattilainen. Hän luotsaa yhdessä vaimonsa kanssa Konditoria pH7:ää Tuusulassa ja on huolehtinut monien kansainvälisten huippuartistien ja -poliitikkojen herkkuhyvinvoinnista näiden Helsingin vierailuilla.

Tässä kuvia taidonnäytteistä.




Mestari-Kisällikoulutuksen lähijakso liittyi koulutussarjaan, jossa tarjotaan valmennusosaamista WorldSkills-kilpailuihin tähtääville alan opettajavalmentajille sekä heidän valmennettaville leipuri-kondiittoriopiskelijoille ympäri Suomen. Sarja on alkanut vuoden 2014 tammikuussa, ja se on sisältänyt 10 erillistä huippuammattilaisten vetämää lähijaksoa sekä valmentautumistilaisuutta vuosien 2015 ja 2017 WorldSkills -kilpailuihin. Mestari-Kisällikoulutuksen päätösseminaari on 18.–19.9.2015 Lappeenrannassa.

WorldSkills Competition ja Taitaja-kilpailu ovat nuorten ammattitaidon kilpailuja, joissa kisataan yli 40 lajissa. Taitaja-kilpailussa ratkotaan Suomen mestaruudet, ja niihin osallistuu vuosittain noin 400 alle 20-vuotiasta ammattiin opiskelevaa nuorta. WorldSkills Competition järjestetään joka toinen vuosi, ja siellä taistellaan maailman mestaruuksista. MM-kilpailijat ovat alle 23-vuotiaita. Viimeksi WorldSkills järjestettiin Saksan Leipzigissa heinäkuussa 2013, ja seuraava kilpailu on São Paulossa Brasiliassa vuonna 2015.

Lisätietoja: lajipäällikkö lehtori Markku Vengasaho, p. 040 552 8534, markku.vengasaho(at)edusampo.fi

 


Palaa otsikoihin