Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

10.8.2016

Metallimestari-koulutus alkaa Etelä-Karjalassa

Kone- ja metallialan Metallimestari-koulutus alkaa lokakuussa Lappeenrannassa ja Imatralla. Koulutus on tarkoitettu työttömille ja työttömyysuhanalaisille henkilöille.

Hakijoilta ei vaadita aikaisempaa alan kokemusta tai koulutusta, mutta ne katsotaan eduksi. Sen sijaan heiltä odotetaan aitoa kiinnostusta alaa kohtaan.

”Suomen rautaisin metallialan koulutus” antaa hyvät työllistymismahdollisuudet, sillä alueen isoimmat metallialan yritykset ovat tiiviisti mukana koulutuksen suunnittelussa. Koulutus on räätälöity teollisuusyrityksien tarpeita vastaaviksi. Työllistämisyhteistyössä ovat mukana ITA-Nordic, Jotex Works Oy, Jousteel Oy, Imatran Koneistuspalvelu Oy ja Karjalan Konepaja Oy. Ne myös tarjoavat Metallimestari-koulutuksessa työssäoppimispaikan.

Koulutushankkeen toteuttavat yhteistyössä Kaakkois-Suomen ELY-keskus, Kaakkois-Suomen TE-toimisto, Saimaan ammattiopisto Sampo sekä Opteam Etelä-Karjala. Hankkeen tavoitteena on saada metallialalle lisää yritysten osaamistarpeita vastaavaa koulutettua henkilöstöä. Koulutus toteutetaan työvoimakoulutuksena.

Metallimestari-koulutuksessa on Etelä-Karjalassa kolme suuntautumisvaihtoehtoa, levyseppähitsaus, cnc- ja manuaalikoneistus sekä koneenasennus/kokoonpano. Niiden sisältö räätälöidään yritysten kanssa yhteistyössä. Kouluttajat ovat perehtyneet yritysten konekantaan, toimintaan ja tuleviin haasteisiin. Jokaiselle koulutukseen osallistuvalle tehdään oma opintosuunnitelma, ja siihen kuuluu työssäoppimista paikallisissa metallialan yrityksissä. Koulutuksen aikana tai päättyessä koulutettavat voivat työskennellä oppisopimuksella yrityksissä ja sitä kautta työllistyä.

Metallimestari-koulutus alkaa 3.10.2016 ja se kestää noin 1–6 kuukautta riippuen koulutettavan lähtötasosta ja koulutuksen jaksotuksesta. Ala- tai yläikärajaa ei ole. Koulutukseen haetaan Opteamin ja TE-toimiston kautta. Hakuaika on 25.7 – 9.9.2016.

Haastattelut ja valinnat käynnistyvät jo ennen hakuajan päättymistä, joten koulutukseen kannattaa hakea välittömästi. Hakuajan päättymisen jälkeen haastattelujen perusteella valitut hakijat kutsutaan 19.9.2016 järjestettäviin soveltuvuustesteihin.

Koulutuksesta järjestetään infotilaisuus, jossa Etelä-Karjalan metallimestareissa mukana olevat yritykset kertovat omat tarpeensa ja näkemyksensä, mitä koulutuksesta haetaan. Infotilaisuus järjestetään Saimaan ammattiopiston tiloissa perjantaina 2.9.2016 klo 12, osoitteessa Tukkikatu 2, 53900 Lappeenranta. Infotilaisuuden jälkeen kaikilla koulutuksesta kiinnostuneilla on mahdollisuus tutustua opetustiloihin.

Koulutuksesta lisätietoja antaa Saimaan ammattiopistossa kouluttaja Henri Paukkunen, puhelin 040 577 4201, sähköposti henri.paukkunen@edusampo.fi, ja www.opteam.fi/metallimestari ja www.edusampo.fi -verkkosivuilta voi lukea aiheesta lisää.

Lisätietoja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa TE-toimiston koulutusneuvonnasta, puhelin 0295 020 702, maanantaista torstaihin klo 9–17, perjantaisin klo 9–16.15 sekä sähköpostilla osoitteesta koulutusneuvonta@te-toimisto.fi.


Palaa otsikoihin