Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

26.6.2019 16.40

Miguel tuli Suomeen kolmeksi kuukaudeksi työssäoppimaan – nyt taskussa on työsopimus

Nyt tai ei koskaan, tuumi koneistuksen opiskelija Miguel Hulsman Pohjois-Espanjasta, Pamplonasta ja tuli maaliskuun lopussa Suomeen työssäoppimaan.

Saimaan ammattiopisto Sampo tekee kansainvälistä yhteistyötä Pamplonassa sijaitsevan, Espanjan Navarran maakunnan koulutushallinnon kanssa. Aiemmin opiskelijoita on ollut vaihdossa puolin ja toisin mm. sosiaali- ja terveys- sekä sisustusalalta. Sampolla on myös vahva työelämäyhteistyö ITA Nordicin kanssa, ja Miguel otettiinkin mielihyvin kansainväliselle jaksolle.

Toimitusjohtaja Tommi Matikainen kertoo, että heillä on ollut aiemmin työssäoppijoita Portugalista, ja kaikki ulkomaiset työssäoppijat ovat olleet heille tervetulleita: ”Reissuun lähtijät ovat yleensä rohkeita, taidoiltaan parhaimmasta päästä, osaaminen on korkeatasoista ja he ovat sosiaalisia sekä kielitaitoisia”. ITA Nordicilla työyhteisö on jo valmiiksi kansainvälinen: työntekijät edustavat tällä hetkellä ainakin viittä kansallisuutta, ja englantia puhutaan paljon muutenkin. Kielen osalta koneistustyössä helpottaa kuitenkin se, että materiaalimerkinnät, piirustukset ja ohjelmointikieli ovat samanlaisia kaikkialla.

Miguel kiinnostui Suomesta, koska tiesi Suomen olevan maailman onnellisimpia maita, ja samalla jotain aivan erilaista mm. kulttuuriltaan ja luonnoltaan. Hän tiesi myös, että Suomessa yhteiskunta on hyvin organisoitu, ja täällä on toimiva hyvä koulutusjärjestelmä. Miguel tuli Suomeen maaliskuun lopussa, ja on ehtinyt työssäoppimisen lisäksi liittyä mukaan Imatran Urheilijoihin, hankkia uusia ystäviä, olla mukana opiskelijajuhlissa, grillata ja saunoa. Miguel suosittelee ulkomaille lähtöä: ”Tapaat uusia ihmisiä, joilla on kiinnostava tausta ja tarina, pääset pois omalta mukavuusalueeltasi. On hieno kokemus myös huomata pärjäävänsä yksin”.

Miguel saa opintonsa Espanjassa päätökseen heinäkuussa, ja on jäämässä ITA Nordicille töihin, ainakin vuodenvaihteeseen asti. Toimitusjohtaja Tommi Matikainen kertoo, että heillä on edelleen töitä kaikille tulijoille, joilla on motivaatio ja halu oppia kohdallaan. Työssäoppiminen on hyvä väylä työelämään.

Miguel lähtee käymään vielä Espanjassa heinäkuun alussa, mutta sitten odottaa työ ITA Nordicilla. Viheliäistä Suomessa ovat olleet hyttyset, jotka Miguelin mukaan tuntuvat tykkäävän hänestä. Parasta puolestaan saunominen, vesistöt ja grillaaminen. Rantasauna hänellä on vielä kokematta, mutta eiköhän siihenkin kesän aikana tilaisuus tule.

Toimitusjohtaja Tommi Matikainen ITA Nordicilta ja Miguel Hulsman


Palaa otsikoihin