Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

17.6.2019 14.51

Oikeusasiamiehen päätös: Sampon toiminta ollut lainmukaista eikä anna aihetta toimenpiteisiin

Eduskunnan oikeusasiamiehen kanslia on 12.6.2019 antanut päätöksen viime vuoden helmikuussa Saimaan ammattiopisto Sampon Imatran sähköosaston toiminnasta tehtyyn kanteluun.


Oikeusasiamies toteaa, että opettajan tekemä kantelu ei johda mihinkään jatkotoimenpiteeseen oikeusasiamiehen toimesta. Lisäksi kantelua koskevassa kannanotossa sanotaan, että ei ole perusteita katsoa Saimaan ammattiopisto Sampon menetelleen asiassa toimenpiteitä edellyttävällä tavalla lainvastaisesti tai jättäneen täyttämättä velvollisuutensa tavalla, joka voisi johtaa enempiin toimenpiteisiin. Lausunnossa todetaan, että koulutuksen järjestäjän toiminta on myös Opetushallituksen mukaan täyttänyt laadunhallinnan näkökulmasta sekä aiemman että nykyisen lainsäädännön vaatimukset.

 

Asian tultua vireille keväällä 2018 Saimaan ammattiopisto Sampo päätti Imatran toimipisteen sähkö- ja automaatioalan koulutusalaa koskevan selvityksen teettämisestä sisäisen tarkastuksen toimesta. Sisäistä tarkastusta hoiti kuntayhtymässä Imatran kaupungin sisäinen tarkastus ostopalveluna. Selvitystä varten sisäisen tarkastuksen toimeksiannosta Sampon tilintarkastusyhteisö BDO Audiator Oy:lta pyydettiin tietojärjestelmäavusteinen tarkastus opintohallintojärjestelmän lokitietoihin. Suoritetuissa tarkastuksissa ei löytynyt tukea kantelussa esitetyille väitteille.

 

Lisätietoja:

 

-       kuntayhtymän johtaja Antti Lehmusvaara, p. 040 501 4244, ant­ti.lehmusvaara@edusampo.fi


Palaa otsikoihin