Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

31.5.2016

Opiskelija näytti ammattitaitonsa digiloikalla

Prosessiteollisuuden oppisopimusopiskelija Jukka Sinkkonen näyttää uudenlaista oppimista omalla digiloikallaan. Hän toteutti Saimaan ammattiopisto Sampossa suorittamiinsa paperiteollisuuden erikoisammattitutkinnon opintoihin kuuluvan näyttötutkintotilaisuuden multimediaesityksenä.

Prosessilaitteiden huollon tutkintotilaisuudessa Jukka Sinkkonen näytti uudella tavalla osaamisensa prosessilaitteiden huollossa. Sinkkonen päätti tehdä videon, johon hän kuvasi vaihe vaiheelta muun muassa keskipakopumpun purkamisen ja kasaamisen. Videolta oppilaitoksen edustaja ja Storan Enson työnantaja- ja työntekijäedustajat tarkastivat työn oikeellisuuden.

– Tein töitä GoPro-kamera kypärässä ja samalla tallensin tekemäni. Työnantajani antoi vapaat kädet sekä kameran käyttööni. Minä halusin näyttää osaamiseni mahdollisimman hyvin, kertoo Sinkkonen.

Työ kestää kahdesta neljään tuntia, mikä olisi pitkä aika näyttöä seuraaville opettajalle ja työelämän edustajille. Stora Enson Imatran tehtaiden projektipäällikkö Pekka Nokelaisen mukaan ajan säästö ei kuitenkaan ole pääasia:

– Työn suoritus ja sen laatu on tärkein. Sinkkosen työ ja esitys ovat loistavia.

Sinkkonen valmistuu erikoisammattitutkinnosta ensi vuoden syksyllä, ja hänellä on jo vuosien ura Stora Ensolla.

Myös Sampon kouluttaja Jyri Karine painottaa tutkintotilaisuuden näytön korkeaa laatua:

– Mielestäni Sinkkonen esitti työn videolla erittäin hienosti. Videototeutuksella säästetty aika on vain plussaa, mutta ei itse tarkoitus. Me kolmikannan edustajat voimme kelata esityksestä tarvittavat kohdat ja tehdä samalla opiskelijalle tarkentavia kysymyksiä. Konesalissa keskustelu on melun vuoksi hankalaa.

Tällaista uudenlaista näyttötapaa oppilaitoksessa halutaan levittää laajemminkin. Tarkoitus ei ole soveltaa sitä kaikkiin näyttöihin, vaan valikoivasti tapaus kerrallaan.

Jukka Sinkkonen näytti esityksensä innostuneesti.


Palaa otsikoihin