Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

24.11.2020 13.11

Peruskoululaiset tutustuvat Sampon koulutustarjontaan elokuvan kautta

Koska oppilaitosvierailuja ei koropandemian vuoksi voi tehdä, Saimaan ammattiopisto Sampossa päätettiin esitellä koulustarjontaa elokuvan kautta.

Kuvakaappaus Roadshow The Movie -elokuvasta.

– Syksyksi oli suunniteltu perinteinen Roadshow-kouluvierailukiertue, jossa sampolaiset kiertävät kaikki Etelä-Karjalan peruskoulut. Kun kiertue jouduttiin perumaan, päätimme esitellä Sampon koulutustarjontaa videon avulla, markkinointisuunnittelija Juho Papinniemi kertoo.

Syntyi Roadshow The Movie, joka koostuu kahdesta osasta. Toisessa osassa esitellään tekniikan aloja ja toisessa palvelu-, sosiaali- ja terveysalaa.

Elokuva on julkaistu Sampon YouTube-kanavalla, ja peruskoululaiset katsovat leffan opotunnilla.

– Elokuvassa ammattiopiskelijat näyttävät alan töitä ja kertovat millaista eri aloilla on opiskella. Samalla katsoja näkee alan työympäristöä, -vaatetusta ja -välineitä, mikä on tärkeää, kun nuori miettii itselleen sopivaa alaa.

Normaalioloissa Etelä-Karjalan koululaiset tutustuvat ammatilliseen koulutukseen useaan otteeseen yläkoulun aikana. 

Joka kevät Sampo järjestää Kasikierrot, jossa maakunnan 8.-luokkalaiset vierailevat Sampossa. Kahden vuoden välein järjestetään Roadshow, jossa sampolaiset vierailevat kaikilla Etelä-Karjalan peruskouluilla.

– Koronapandemian vuoksi kevään 2020 Kasikierrot ja syksyn Roadshow jouduttiin perumaan. Roadshow The Movie korvaa näitä peruuntuneita tapahtumia. 


Palaa otsikoihin