Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

22.9.2015

Perustutkintojen koulutustarjonta ja aloituspaikat Saimaan ammattiopisto Sampossa vuonna 2016

Saimaan ammattiopisto Sampossa on valmisteltu vuonna 2016 haettavaksi ilmoitettavien aloituspaikkojen suunnitelma. Siinä on huomioitu työllistymis- ja opiskelijapalautetiedot sekä te-toimiston ammattibarometrit ja opetushenkilöstön ja ammatillisten neuvottelukuntien näkemykset tulevaisuuden työvoimatarpeesta.

Ehdotusten pohjalta on laadittu esitys nuorten ja aikuisten perustutkintojen kou­lu­tus­tar­jon­nas­ta ja aloituspaikoista vuodelle 2016 sekä nuorten pe­rus­tut­kin­to­jen aloituspaikkasuunnitelmasta vuosille 2017 – 2018. Aloi­tus­paik­ka­esi­tys­ on käsitelty syksyllä yt-ryhmässä, johtoryhmässä, kuntayhtymän hallituksessa, tarkastuslautakunnassa sekä henkilöstön luot­ta­mus­mie­sten ja virkamiesjohdon tapaamisessa.

Etelä-Karjalan koulutuskuntayhtymän hallitukselle ehdotetaan hyväksyttäväksi nuorten ja aikuisten perustutkintojen koulutustarjonnan ja aloituspaikat vuodelle 2016 sekä nuorten perustutkintojen aloituspaikkasuunnitelman vuosille 2017 – 2018.

Esityksen mukaan Sampo tarjoaa vuonna 2016 nuorten haet­ta­vak­si 753 ammatillisen peruskoulutuksen aloituspaikkaa ja 95 ni­vel­vai­heen VAL­MA-kou­lu­tuk­sen paikkaa sekä aikuisille 453 ammatilliseen pe­rus­tut­kin­toon johtavaa aloituspaikkaa.

Kevään 2015 yhteishaussa haettavana oli 927 nuorten aloi­tus­paik­kaa ammatillisessa peruskoulutuksessa sekä valmentavassa ja oh­jaa­vas­sa ns. VALMA-koulutuksessa. Opiskelijavalinta jatkuu edelleen, mutta syys­kuun alussa opiskelijapaikan oli ottanut vastaan 803 opiskelijaa. Lo­pul­lis­ta aloituspaikkasuunnitelmaa laadittaessa joudutaan ottamaan huo­mi­oon muun muassa nämä vuoden 2015 nuorten koulutuksen valinnan täyt­tö­as­teet. Vuoden 2016 supistus kohdistuu sekä Imatralla että Lap­peen­ran­nas­sa haettavana olevaan koulutukseen.

Nuorten koulutuksen supistuessa lisätään aikuisille tarkoitettua kou­lu­tus­tar­jon­taa tämänvuotisesta 399 paikasta 453:een. Aloituspaikkasuunnitelma sisältää aikaisempiin vuosiin verrattuna enemmän nuorten ja ai­kuis­ten koulutuksen yhdistettyjä ryhmiä. Ylioppilastutkinnon suorittaneet ja muut toisen asteen tutkinnon suorittaneet voivat hakeutua ai­kuis­kou­lu­tuk­seen tai nuorten koulutukseen vapaaksi jääneille paikoille kesällä 2016 eril­lis­ha­ku­vai­hees­sa. Rehtori päättää mahdollisista ylioppilaspaikoista / -ryhmistä yhteishaun yh­tey­des­sä.

Etelä-Karjalan koulutuskuntayhtymän hallitus päättää aloituspaikat kokouksessaan 29.9.2015.

on ehdotus nuorten ja aikuisten perustutkintojen koulutustarjonnasta ja aloi­tus­pai­koista vuodelle 2016 sekä nuorten perustutkintojen aloi­tus­paik­ka­suun­ni­tel­ma vuosille 2017 – 2018.

Lisätietoja: kuntayhtymän johtaja, rehtori Antti Lehmusvaara, p. 040 501 4244, antti.lehmusvaara@edusampo.fi


Palaa otsikoihin