Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

14.1.2015 13.50

Putkistopassikoulutus alkaa Saimaan ammattiopisto Sampossa

Saimaan ammattiopisto Sampo on laajentamassa erikoiskoulutustarjontaansa. Tämän vuoden keväälle on suunnitteilla putkistopassikoulutus, jota valvoo Hydrauliikka- ja Pneumatiikkayhdistys ry (FHPA).

Koulutuksen tarkoituksena on pätevöittää hydraulisten putkistojen ja letkujen kanssa työskentelevien tieto- ja osaamistasoa sekä samalla lisätä alan työturvallisuutta ja ympäristöriskitietoutta.  

Putkistopassi on todistus siitä, että passinhaltija hallitsee muun muassa hydrauliikkaputkiston ja -letkujen asennukset ja liitostavat sekä käyttöönoton. Hän myös tunnistaa komponentit ja ymmärtää puhtauden merkityksen hydrauliikassa.

Kunnossapitoyhdistys Promaint ylläpitää rekisteriä hydrauliikan putkistopassin saaneista henkilöistä. Putkistopassikoulutusta saavat järjestää vain Hydrauliikka- ja Pneumatiikkayhdistyksen auditoimat oppilaitokset. Vastaavaa koulutusta ei Kaakkois-Suomessa ole aiemmin ollut tarjolla, joten alan yrityksille tämä tulee tarpeeseen.

Koulutuksen laajuus on 2 päivää, johon sisältyy teoriaa ja käytännön harjoituksia. Putkistopassi on voimassa 5 vuotta.

Lisätietoja: kouluttaja Henri Paukkunen, p. 040 577 4201, henri.paukkunen(at)edusampo.fi

Henri Paukkunen ja Kalle Rissanen Samposta harjoittelevat putkistojen tekemistä Jarmo Latvalan (Tampereen aikuiskoulutuskeskus) oppien mukaan. Koulutuspäällikkö Veikko Kallio seuraa kiinnostuneena koulutusta.

 

 

 


Palaa otsikoihin