Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

3.2.2017

Queens NY lähtee Uskalla yrittää -finaaliin Helsinkiin

Saimaan ammattiopisto Sampon opiskelijoiden NY-yritys Queens NY menestyi Etelä-Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan NY-yrittäjien semifinaalissa 2.2.2017. Se lunasti paikkansa Uskalla yrittää -finaaliin, joka järjestetään 19.–20.4.2017 Helsingissä.

Käsi- ja taideteollisuusalalla toimiva Queens NY:n muodostavat Julia Helo ja Asta Kolehmainen, ja heidän valmentajinaan toimivat ammatillisten aineiden opettaja Maija Matikainen ja yrittäjyyshankkeiden projektipäällikkö, yrittäjyyden lehtori Päivi Ovaska.

NY-yrittäjien SM-kilpailuun kokoontuu Suomen yritteliäimmät nuoret, noin 400 nuorta 120 NY-yrityksestä. Kilpailussa ratkotaan Suomen mestaruuden lisäksi paikka EM-kisoihin. Uskalla yrittää -finaali on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017.

NY-yritykset ovat nuorten harjoitusyrityksiä, jotka toimivat oikealla rahalla ja myyvät tuotteitaan tai palveluitaan asiakkaille. Niitä ohjataan oppilaitoksissa. Nuoria kannustetaan aktiivisiksi ja oma-aloitteisiksi tulevaisuuden tekijöiksi.

Lisätietoja:

Julia Helo (vas.) ja Asta Kolehmainen esittelivät Queens NY-yritystään kauppakeskus Pasaatissa Kotkassa (Kuva Sampo)


Palaa otsikoihin