Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

4.8.2020

Robotiikan ja ongelmanratkaisun Roboleiri nuorille Imatralla 7.-9.8.

Maksuton Roboleiri yli 16-vuotiaille nuorille järjestetään 7.-9.8. Imatralla Mioni Startup Campuksella. Kolmen päivän aikana leirillä tutustutaan robotiikkaan Lego-robottien avulla.

Perjantaina 7.8.2020 alkaa maksuton Roboleiri yli 16-vuotiaille nuorille Imatralla Mioni Startup Campuksella. Kolmen päivän aikana leirillä tutustutaan robotiikkaan Lego-robottien avulla. Lego-roboteissa on kaikki samat ominaisuudet kuin työelämässä käytetyillä roboteilla, mutta pienoiskoossa ja hauskalla tavalla. Niistä löytyy sensorit, aktuaattorit, efektorit ja paljon muuta.

Kaksi Lego-robottia kättelee toisiaan.

Puskaradiossa roboteista tiedetään ainakin tämä: ne vievät kaikkien työt, ja vieläpä aivan pian. Todellisuus on onneksi vielä kaukana kahvihuonekeskusteluista. Työt eivät nimittäin ole häviämässä mihinkään, muuttumassa kylläkin. Muutokseen voi puolestaan onneksi varautua ennalta.

Robotiikkataidoille on tulevaisuudessa tarvetta, sillä robotiikan osaajista on Etelä-Karjalassa ja koko Suomessa huutava pula, jo nyt. Tähän tarpeeseen on käynnistetty RoboCamp – Robotiikalla kilpailukykyä Etelä-Karjalaan -hanke, jonka tavoitteena on lisätä robotiikan ja ohjelmistorobotiikan hyödyntämisosaamista Etelä-Karjalan yrityksissä ja sen myötä lisätä yritysten kilpailukykyä.

Nuoria ei myöskään ole hankkeessa unohdettu. Toisena tärkeänä tavoitteena on järjestää nuorille mahdollisuuksia tutustua robotiikkaan ja oppia sen mahdollisuuksista nuorille suunnatulla tavalla. Hankkeessa järjestetään koulutusta, työpajoja ja tapahtumia robotiikasta ja ohjelmistorobotiikasta sekä yrityksille että nuorille. Yritysten kanssa tehdään erilaisia robotiikan ja ohjelmistorobotiikan tarvekartoituksia, kokeiluja ja kehittämisprojekteja.

Kolmen päivän Roboleiri starttaa perjantaina 7.8.2020 klo 10.00 RoboCampin kehitys- ja innovaatiotilassa Mioni Startup Campuksella, osoite Kukkolinnankatu 5, Imatra (entinen Linnalan koulu). Lauantaina ja sunnuntain leiri jatkuu klo 10-16. Oikeata työelämän ongelmanratkaisua harjoitellaan Tetra Pak Oy:n antaman yrityshaasteen avulla.

Tarkempaa tietoa leiristä löytyy RoboCampin nettisivulta https://robocamp.fi/robotiikan-teknologialeiri/

Lisätietoja: projektipäällikkö Päivi Ovaska, paivi.ovaska@edusampo.fi, p. 040 670 0168

RoboCamp – Robotiikalla kilpailukykyä Etelä-Karjalaan –hankkeen (1.9.2019 – 31.8.2021) tavoitteena on tuottaa kilpailukykyä alueen yrityksille etsimällä uusia innovatiivisia tapoja soveltaa robotiikkaa ja ohjelmistorobotiikkaa yhdessä yritysten, alueellisen kehitysyhtiön ja oppilaitosten kanssa. Hankkeessa luodaan alueelle robotiikan ja ohjelmistorobotiikan osaamisverkosto ja testaus-, kehittämis- ja innovointiympäristö, jotka luovat alustan yritysten ja opiskelijoiden robotiikan ja ohjelmistorobotiikan osaamisen kasvattamiseen.

Hankkeen toimijoina ovat Saimaan ammattiopisto Sampo, LAB-ammattikorkeakoulu, LUT-yliopisto, Imatra seudun kehitysyhtiö KEHY ja Etelä-Karjalan kesäyliopisto.  Hanketta koordinoi Saimaan ammattiopisto Sampo. Hanketta rahoittaa Uudenmaan ja Etelä-Karjalan liitot (EU EAKR).

 

 

 


Palaa otsikoihin