Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

20.11.2019

Robotiikka ja Tulevaisuus -seminaari 27.11.2019: Miltä robotiikan tulevaisuus näyttää? Mitä hyötyä robotiikasta on yrityksille?

Saimaan ammattiopisto Sampon, Saimaan ammattikorkeakoulun, LUT-yliopiston, Imatran kehitysyhtiön ja Etelä-Karjalan kesäyliopiston yhteinen RoboCamp – Robotiikalla kilpailukykyä Etelä-Karjalaan -hankkeen tavoitteena on löytää innovatiivisia tapoja hyödyntää robotiikkaa alueen yrityksissä ja oppilaitoksissa. Hanke järjestää aloitusseminaarin 27.11. Imatralla.

Robotisaatio etenee maailmalla kovaa vauhtia, ja kehitys on koko ajan nopeampaa. Tällä hetkellä robotteja hyödynnetään Suomessa etenkin konepajoilla ja autotehtailla tuotannon tehostamiseksi ja yritysten kilpailukyvyn parantamiseksi.  Myös ohjelmistorobotiikkaa on otettu käyttöön monilla toimialoilla, kuten pankeissa.  Etelä-Karjalassa olemme robotiikan hyödyntämisessä alkumetreillä.

RoboCamp – Robotiikalla kilpailukykyä Etelä-Karjalaan -hanke järjestää aloitusseminaarin, jossa luodaan visiota robotiikan tulevaisuudesta ja kuullaan yritysten kokemuksia robotiikan hyödyntämisestä. 

Tilaisuudessa tulevaisuudentutkija Risto Linturi visioi robotisaation ja tekoälyn mahdollisuuksia eri toimialoilla. Kokemuksistaan robotiikan hyödyntämisestä konepajateollisuudessa kertoo ITA Nordic Oy:n kehitysjohtaja Tommi Matikainen.  Ohjelmistorobotiikan puheenvuoron pitää toimitusjohtaja Fredrik Teir Renance – Automated Financial Services Oy:stä.  Länsirannikon RoboCoast -hankkeen kokemuksista kertoo asiantuntija Essi Viitakoski Pizztech Oy:stä.

Tilaisuuden tauolla LUT-yliopisto esittelee robotiikkaa ja VR-teknologiaa (virtuaalitodellisuusteknologiaa).

Tilaisuus järjestetään keskiviikkona 27.11.2019 klo 13–16 Saimaan ammattiopisto Sampon auditoriossa, Koulukatu 5, 55120 Imatra. Tilaisuuden ohjelma ja ilmoittautumislinkki löytyy https://www.kesyli.net/tietoa-kesayliopistosta/ajankohtaista/robotiikka-ja-tulevaisuus-seminaari-27112029


RoboCamp – Robotiikalla kilpailukykyä Etelä-Karjalaan (1.9.2019-31.8 2021) on Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) ohjelman hanke, jota rahoittavat Uudenmaan ja Etelä-Karjalan liitot.

Robotiikka ja Tulevaisuus -seminaari on osana Euroopan Robottiviikkoa (European Robotics Week 2019) https://www.eu-robotics.net/robotics_week/events/index.html. Euroopan robottiviikon tavoitteena on tuoda robotiikan tutkimusta ja kehitystä tietoon kaikille ja rakentaa tulevaisuuden yhteiskuntaa. Suomessa Robottiviikon Suomen päätapahtuma järjestettiin Vaasassa 19.11.2019

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Päivi Ovaska, Saimaan ammattiopisto Sampo
paivi.ovaska@edusampo.fi
p. 040 670 0168

 


Palaa otsikoihin