Siirry sisältöön

Uutiset

Uutiset

1.6.2018

Sähköalalla hyvä työllisyys – puuttuuko sinulta tutkinto?

Teorialuokka muuttuu ATK-luokaksi sähkö- ja automaatioalan opiskelijoiden käsissä. Vedetään tietoliikennekaapelit, asennetaan uudet pistorasiat ja kaiuttimet sekä puretaan vanhoja romppeita pois. Tämä on kevään viimeinen työpäivä näillä opiskelijoilla ennen kesälomaa.

Viime syksynä aloittaneessa ryhmässä on 19 opiskelijaa, joilla jokaisella on oma tarinansa ennen opiskelemaan lähtöä.

IT-alalla 15 vuotta työskennelleellä Jari Koposella (43) työt loppuivat ja oli etsittävä uutta uraa. 

–  Sähkö- ja automaatioalalla pystyn hyödyntämään entistä osaamistani, ja joitakin osia koulutuksesta on hyväksiluettu.

Hannu Vähakuopus (52) oli ehtinyt tehdä töitä kalkkikivilouhoksella poraajana, lujitemuoviasentajana sekä korjausmiehenä.

– Lomautuslappu tuli käteen ja päätin lähteä kouluun ”vanhoilla päivillä”. Kunnossapitopuolella tarvitaan sähköosaamista.

Ryhmän ”nuorisojoukon” Mikko Koho (27) kävi lukion ja opiskeli ammattikorkeakoulussa energia- ja ympäristöalaa pari vuotta. Teoreettinen opiskelu ei kuitenkaan motivoinut häntä eteenpäin.

– Käytäntö on enemmän minun juttuni. Tulin ryhmään mukaan joulukuussa, ja hyvin otti porukka vastaan.

Amk- ja lukio-opinnoista Koholle hyväksiluetaan tutkinnonosia, joten opiskeluaika ei ole hänellä sen pidempi kuin muillakaan.

Telialla ja Soneralla 27 vuotta työskennellyt Jouni Issakainen (53) on paluumuuttaja. Hän ehti paiskia hommia asentajana ja verkonvalvonnassa vuosikausia Helsingissä. Kotiseudulle Imatralle paluu oli kuitenkin mielessä, ja täällä hän on tehnyt erilaisia pätkätöitä.

– Sähköalan koulutus laajentaa osaamistani. Ennestään minulla on instrumenttiasentaja- sekä radio- ja tv-asentajakoulutus.

Opiskelussa on sekä teoriaa että työn tekemistä, suurin piirtein fifty-fifty. Miesten mielestä opettajat ovat ihan ok, jokaisella on oma opetustyylinsä.

Elokuussa ryhmä siirtyy koulun omakotityömaalle ja siitä vielä työpaikoille oppimaan. Valmistuminen on tällä ryhmällä edessä ensi keväänä, riippuen jokaisen henkilökohtaisesta opiskelupolusta. Sähköalan työtilanne tuntuu olevan hyvä, joten toiveissa on oman alan työpaikka valmistumisen jälkeen.

IMG_6563
Jouni Issakainen ja Mikko Koho viimeistelevät töitä.

Sinustako sähköalan ammattilainen? 

Nyt sinulla on loistava tilaisuus aloittaa opinnot sähköalalla. Saimaan ammattiopisto Sampon sähköosastolla tarjotaan laadukasta sähkö- ja automaatiotekniikan koulutusta.

Mietitkö mitä lukion jälkeen? Tuntuuko amk-opinnot liian teoreettisilta? Olisiko aika vaihtaa alaa tai hankkia lisäosaamista? Olitpa sitten lukion käynyt, ammatinvaihtaja tai ”joku muu”, niin olet tervetullut opiskelemaan sähköalaa.

Meillä on käytössä ns. jatkuva haku, joten voit tehdä hakemuksen milloin tahansa. Opinnot pääset aloittamaan syksyllä tai vuoden alussa. Opinnot kestävät maksimissaan kolme vuotta, mutta monet aiemmat opinnot ja aktiivinen työskentely voivat lyhentää opintoaikaa jopa yli vuodella. Tämän päivän reforminmukainen ajatus on että ”Osaaminen ratkaisee”. Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Lue lisää ja hae täällä: http://www.edusampo.fi/etusivu/hakijalle/haussa_nyt

Sähköalan opiskelijoita IMG_6581
Kouluttaja Taisto Suna opastaa Hannu Vähäkuopusta ja Jari Koposta.


Palaa otsikoihin